Srbija vaučeri - Odmor u Srbiji - Vaučeri za odmor

I u 2023. godini 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

U svom predlogu budžeta za 2023. godinu, Vlada Republike Srbije opredelila je sredstva za novih 100 000 vaučera za odmor u Srbiji.

Udruženje „Moja Srbija“ poziva ugostitelje i hotelijere da se uključe u akciju i da svojim učešćem omoguće građanima Srbije što veći izbor objekata i destinacija za odmor tokom 2023. godine.

Za informacije o tome ko može dobiti vaučer, kako dobiti vaučer, kao i predloge gde i kako da organizujete odmor u Srbiji uz vaučere, KLIKNITE NA OVAJ LINK.

Tokom poslednjih osam godina, subvencije u oblasti domaćeg turizma dale su izvanredne rezultate. Prihodi od turizma rastu iz godine u godinu, veliki broj naših građana odlučuje da svoj odmor ili jedan deo odmora provede u Srbiji, a ugostitelji u sve većoj meri ulažu sredstva u proširenje i uređenje svojih smeštajnih kapaciteta.

Osnovna količina ovogodišnjih vaučera potrošena je za manje od mesec dana, ali zahvaljujući dodatnoj količini, koja je odobrena u junu, smeštajni kapaciteti su u potpunosti popunjeni do kraja novembra. Iz udruženja „Moja Srbija“ ističu da veruju da će i tokom ove godine Vlada Srbije pronaći dodatna sredstva i dostići kvotu od 250 000 vaučera, što bi, po njihovom iskustvu, u značajnoj meri zadovoljilo potrebe građana Srbije.

Kao i u ranijem periodu, građani su i ove godine za svoj odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta u Srbiji.

„Nadamo se da će uz vaučere za odmor u našoj zemlji, Vlada pronaći sredstva za pokretanje akcije podele vaučera za kupovinu domaćih proizvoda malih proizvođača iz Srbije“, rekao je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“ i dodao da bi ove dve subvencije činile jedinstvenu celinu, kojom bi se dodatno podstakao razvoj unutrašnjosti Srbije.

Najveći broj poljoprivrednih gazdinstava nalazi se u ruralnim oblastima ili u nerazvijenim seoskim sredinama. Izdvajanjem sredstava iz budžeta Srbije za subvencionisanu kupovinu njihovih proizvoda, pokrenuo bi se razvoj ovih oblasti, što bi u budućnosti dovelo do većeg interesovanja mladih za život i rad u tim krajevima.

„Na pragu smo nove ekonomske krize, za koju ne znamo niti kog će intenziteta biti, niti koliko će trajati. U takvim uslovima neophodno je da se okrenemo našim resursima, da podstaknemo porodičnu proizvodnju i da obezbedimo bolji standard i sigurniju budućnost našim građanima, pre svega u unutrašnjosti Srbije“, zaključio je Ristić.

Podela vaučera za odmor predstavlja jednu od najisplativijih subvencija u srpskoj privredi. S obzirom na to da su domaći proizvodi malih proizvođača gotovo stopostotno domaćeg porekla, sav novac uložen u njihovu subvenciju, kao i u slučaju domaćeg turizma, ostajao bi u zemlji i veoma brzo bi se vraćao u budžet Srbije, ističu u udruženju „Moja Srbija“.

Građanima će za subvencionisani odmor tokom sledeće godine biti na raspolaganju više od 3 500 kategorisanih ugostiteljskih objekata. Očekivanja su da će se u narednom periodu još veći broj ugostitelja uključiti u akciju i da će prihodi od turizma opet zabeležiti rekordne rezultate.

Očekujemo da podela vaučera počne 1. januara 2023. godine

Pozivamo sve ugostitelje, koji nameravaju da se uključe u akciju tokom naredne godine, da što pre uđu u proceduru prijave na Listu ugostitelja koji primaju vaučere, koju vodi Ministarstvo za turizam i omladinu, jer, na osnovu iskustava iz prethodnih akcija, očekujemo da će osnovna kvota vaučera biti potrošena u veoma kratkom vremenskom periodu.

Vaučeri za odmor u Srbiji MOJA SRBIJA – Za uputstvo o vaučerima: ko može dobiti vaučer za odmor u Srbiji, šta je potrebno za dobijanje vaučera, kako dobiti vaučer, kuda sa vaučerom – kliknite na OVAJ LINK
www.MojaSrbija.rs

O vaučerima za odmor u Srbiji

Uslugu smeštaja mogu da pružaju preduzetnik, privredno društvo, drugo pravno lice, fizičko lice, kao i zdravstvene ustanove koje pružaju usluge smeštaja u skladu sa zakonom.

Posebno se pozivaju ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim objektima da ispune svoju zakonsku obavezu i podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave radi evidentiranja. Oni koji ne budu evidentirani neće moći da učestvuju u programu dodele vaučera.

Ugostitelj usluge smeštaja može pružati od narednog dana od dana objavljivanja na listi Ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera.

Vaučer će moći da se koristi isključivo u ugostiteljskom objektu za koji je izdat, odnosno u kom je izvršena rezervacija smeštaja. Ime ugostiteljskog objekta biće odštampano na samom vaučeru.

Ukoliko posedujete smeštajne kapacitete, pozivamo vas da postanete član Kluba Moja Srbija  i da predstavite svoj ugostiteljski objekat posetiocima portala www.MojaSrbija.rs i www.vauceri.rs, kao i čitaocima časopisa „Moja Srbija“.

Portal www.MojaSrbija.rs je najposećeniji portal u sferi domaćeg turizma u Srbiji. Samo tokom prvih deset meseci ove godine zabeležili smo blizu 8.000.000 pregleda. Većinu posetilaca portala, preko 70%, čine građani koji su zainteresovani za odmor u Srbiji. Najviše njih dolazi preko Google pretraživača.

Veliki procenat zahteva za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji, stiže upravo preko našeg portala www.MojaSrbija.rs.

Najposećenija stranica na portalu je stranica koja govori o mogućnostima za dobijanje vaučera: https://www.MojaSrbija.rs/wp/preuzmite-svoj-besplatan-vaucer-od-5-000-dinara/

O uslovima učlanjenja u Klub Moja Srbija možete se informisati NA OVOM LINKU.