I u 2022. godini 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

vaučeri 2022 za odmor u Srbiji

I u 2022. godini 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Udruženje „Moja Srbija“ pozvalo je ugostitelje i hotelijere da se uključe u akciju vezanu za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji i da svojim učešćem omoguće građanima Srbije što veći izbor objekata i destinacija za odmor.

U svom predlogu budžeta za 2022. godinu, Vlada Republike Srbije opredelila je sredstva za subvencionisanje odmora u Srbiji u iznosu od 500.000.000 dinara, što pokriva kvotu od 100.000 vaučera.

Za informacije o tome ko može dobiti vaučer, kako dobiti vaučer, kao i predloge gde i kako da organizujete odmor u Srbiji uz vaučere, KLIKNITE NA OVAJ LINK.

Subvencije koje su tokom nekoliko prethodnih godina date za razvoj domaćeg turizma dale su izvanredne rezultate. Prihodi od turizma rastu iz godine u godinu, a sve veći broj naših građana odlučuje da svoj odmor ili jedan deo odmora provede u Srbiji.

Ovogodišnji vaučeri su potrošeni brže nego ikada do sada. Vlada je krajem prošle godine odlučila da se u 2021. dodeli 100.000 vaučera, ali je sredinom godine odobrila i dodatnih 50.000 vaučera. Poslednja kvota od 30.000 vaučera potrošana je za manje od dva sata.

Za svoj odmor, građani su ove godine najčešće birali Sokobanju, Zlatibor i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta u Srbiji.

„Pozivamo ugostitelje i hotelijere u Srbiji da se u što većem broju uključe u akciju i ponude svoje smeštajne kapacitete po subvencionisanim uslovima. Zadovoljni smo što je Vlada Srbije odlučila da nastavi akciju i tokom 2022. godine, a nadamo se da će nastavak uslediti i u narednim godinama nakon toga. Mnogi ugostitelji su tokom prethodnih godina podigli investicione kredite i poseta im je neophodna, a građanima je često ova subvencija prelomna u donošenju odluke na koji način će organizovati svoj odmor. Sa druge strane, žao nam je što Vlada Srbije nije usvojila naš predlog da se odmah u startu odobri 250.000 vaučera za stanovništvo. Po našim istraživanjima to je optimalan broj vaučera koji je potreban našim građanima, a odobravanjem tolike kvote državni budžet ne bi trpeo velike izdatke, jer bi uložena sredstva ostala u opticaju u Srbiji i veoma brzo bi se kroz poreze i doprinose vratila u državnu kasu“, izjavio je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“ i dodao da ova subvencija ima veliki značaj, kako za razvoj domaćih turističkih destinacija, tako i za zdravlje stanovništva.

„Pandemija koja traje već dve godine, mračne vesti koje stižu sa svih strana i briga za zdravlje i život svojih najmilijih predstavljaju veliki psihološki pritisak na stanovništvo čitavog sveta, pa i Srbije. U atmosferi straha i nesigurnosti veoma je bitno da građani nađu vremena za opuštanje i relaksaciju. S tim u vezi, podela vaučera za odmor u Srbiji predstavlja veliku podršku onim građanima koji nisu u dobroj finansijskoj situaciji pa sebi ne mogu da priušte putovanje i odmor,“ naglasio je Ristić.

Od uvođenja vaučera do danas, domaći turizam beleži svakodnevni rast, a hotelijeri i ugostitelji na osnovu uvećane tražnje investiraju u proširenje i unapređenje svojih smeštajnih kapaciteta. U odnosu na 2014. godinu, kada nije bilo vaučera, promet je danas gotovo udvostručen.

Za subvencionisani odmor građanima je na raspolaganju više od 2.000 kategorisanih ugostiteljskih objekata. Pretpostavlja se da će se naredne godine još veći broj ugostitelja uključiti u sistem subvencionisanog smeštaja i da će prihodi od turizma opet zabeležiti rekordne rezultate.

Očekujemo da podela vaučera počne 1. januara 2022. godine

Pozivamo sve ugostitelje, koji nameravaju da se uključe u akciju tokom naredne godine, da što pre uđu u proceduru prijave na Listu ugostitelja koji primaju vaučere, koju vodi Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, jer, na osnovu iskustava iz prethodnih akcija, očekujemo da će osnovna kvota vaučera biti potrošena u veoma kratkom vremenskom periodu.

Vaučeri za odmor u Srbiji
MOJA SRBIJA – Za uputstvo o vaučerima: ko može dobiti vaučer za odmor u Srbiji, šta je potrebno za dobijanje vaučera, kako dobiti vaučer, kuda sa vaučerom – kliknite na OVAJ LINK
www.MojaSrbija.rs

O vaučerima za odmor u Srbiji

Uslugu smeštaja mogu da pružaju preduzetnik, privredno društvo, drugo pravno lice, fizičko lice, kao i zdravstvene ustanove koje pružaju usluge smeštaja u skladu sa zakonom.

Posebno se pozivaju ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim objektima da ispune svoju zakonsku obavezu i podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave radi evidentiranja. Oni koji ne budu evidentirani neće moći da učestvuju u programu dodele vaučera.

Ugostitelj usluge smeštaja može pružati od narednog dana od dana objavljivanja na listi Ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera.

Vaučer će moći da se koristi isključivo u ugostiteljskom objektu za koji je izdat, odnosno u kom je izvršena rezervacija smeštaja. Ime ugostiteljskog objekta biće odštampano na samom vaučeru.

Ukoliko posedujete smeštajne kapacitete, pozivamo vas da postanete član Kluba Moja Srbija  i da predstavite svoj ugostiteljski objekat posetiocima portala www.MojaSrbija.rs i www.vauceri.rs, kao i čitaocima časopisa „Moja Srbija“.

Portal www.MojaSrbija.rs je najposećeniji portal u sferi domaćeg turizma u Srbiji. Samo tokom prvih deset meseci ove godine zabeležili smo blizu 8.000.000 pregleda. Većinu posetilaca portala, preko 70%, čine građani koji su zainteresovani za odmor u Srbiji. Najviše njih dolazi preko Google pretraživača.

Veliki procenat zahteva za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji, stiže upravo preko našeg portala www.MojaSrbija.rs.

Najposećenija stranica na portalu je stranica koja govori o mogućnostima za dobijanje vaučera: https://www.MojaSrbija.rs/wp/preuzmite-svoj-besplatan-vaucer-od-5-000-dinara/

O uslovima učlanjenja u Klub Moja Srbija možete se informisati NA OVOM LINKU.71 comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.