Zvuci violine i harfe u Gvarnerijusu

Zvuci violine i harfe u Gvarnerijusu


Zvuci violine i harfe u Gvarnerijusu

Petak, 27. novembar 2020. u 16 časova

JELENA PEJANOVIĆ, violina

NIKOLA TODOROVIĆ, klavir

Program: J. S. Bah, L. v. Betoven, N. Paganini, P. Sarasate

Ulaz je slobodan.
Zbog ograničenog broja mesta rezervacije su obavezne, u skladu s preporučenim merama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije obavezno je nošenje zaštitnih maski.
Informacije i rezervacije:info@guarnerius.rs , 069/36 12 038
 

Jelena Pejanović diplomirala je osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Jasne Maksimović. Osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima i to četiri prve nagrade na Republičkom takmičenju, drugu nagradu 2014, prvu nagradu na Republičkom takmičenju gudača u Nišu 2015. godine. Dobitnica je nagrade iz fonda Fakulteta muzičke umetnosti „Merima Dragutinović”, za postignut najbolji uspeh iz violine na diplomskom ispitu. Nastupala je kao solista, član kamernih ansambala, koncertmajstor orkestra FMU u Beogradu i to u Sali Beogradske filharmonije, UK Palilula, SKC, Kolarčevoj zadužbini. Jelena je član Beogradskog gudačkog orkestra „Dušan Skovran”, kamernog orkestra „Muzikon”, Filharmonije mladih „Borislav Pašćan” i Beogradskih simfoničara. Oktobra 2019. godine Jelena je položila audiciju za honorarnog saradnika Simfonijskog orkestra RTS.

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Subota, 28. novembar 2020. u 16 časova

Koncert harfistkinja

JANE ČUBRILOVIĆ I JELENE TUTIĆ 

Program:  G. Fore, D. Skarlati, M. Stadler, P. I. Čajkovski – E. A.Valter-Kune, F. List,A. Zabel, P. Hindemit, L Spor
Ulaz je slobodan.
Zbog ograničenog broja mesta rezervacije su obavezne, u skladu s preporučenim merama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije obavezno je nošenje zaštitnih maski.
Informacije i rezervacije: info@guarnerius.rs , 069/36 12 038
  

Jana Čubrilović završila je osnovne studije na FMU na odseku muzička pedagogija sa prosekom 9.60  i  harfa u klasi prof. Milene Stanišić sa prosekom 9.71, i upisala master studije harfe takođe u klasi prof. Milene Stanišić. Osvajala je nagrade na međunarodnim takmičenjima u Italiji, Sloveniji i Portugalu. Godine 2018. je učestvovala na međunarodom takmičenju u Zagrebu, a iste godine je osvojila I nagradu na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović” u Novom Sadu. Iste godine je svirala na Kolarčevoj zadužbini sa kamernim orkestrom fakulteta Muzičke umetnosti koncert Hendl za harfu i orkestar pod dirigentskom palicom Bojana Kljajića. Godine 2019. je učestvovala na međunarodnom takmičenju u Segedinu, a iste godine je imala solistički koncert u Guarnerius-u (Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije). Svirala je na humanitarnom koncertu za decu sa posebnim potrebama. Usavršavala se kod: Aleksandra Boldačeva (Rusija), Remi Van Kesteren (Holandija), Katrina Englikova, Nikoleta Sanzin (Italija), Anđela Mađarova (Bugarska).

Jelena Tutić jestudent master studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, odsek harfa, u klasi prof. Milene Stanišić. Završila je i osnovne studije muzičke teorije na Fakultetu muzičke umetnosti. Tokom školovanja, bila je stipendista Fonda za Mlade Talente, Ministarstva omladine i sporta, kao i stipendista Grada Beograda (stipendija za talentovane srednjoškolce i studente). Bila je dugogodišnji stalni član Filharmonijskog orkestra gitara „Dušan Trifunović”, sa kojim je nastupala na mnogobrojnim takmičenjima i koncertima. Takođe, osvojila je i brojne nagrade, od kojih je najznačajnija nagrada laureata na Otvorenom takmičenju Memorijal „Dušan Protić” u kategoriji gitara i harfa, 2015. godine. U oktobru 2020. godine, nastupila je na koncertu održanom na sceni Zadužbine Ilije M. Kolarca, kao deo kvarteta harfi studenata Fakulteta muzičke umetnosti sa ansamblom Metamorfozis, povodom Svetskog dana harfe.

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *