„Sportsko srce” – 90. premijera „Zvezdara teatra”

Zvezdara teatar: Premijerni aplauz za „Sportsko srce”

Jubilarnu 90. premijeru Zvezdara teatra publika je nagradila gromoglasnim aplauzom i ovoacijama za ekipu „Sportskog srca”. Komad Đorđa Milosavljevića u režiji Milana Karadžića, premijerno je izveden u subotu, 4. decembra, na sceni „Danilo Bata Stojković”.

Publika je ovacijama pozdravila glumačku ekipu koju čine: Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović.

Među zvanicama su između ostalih bili i: Jovana i Željko Joksimović, Branka Nevestić i Branislav Grujić, glumice Nataša Ninković, Lena Bogdanović, Ana Franić, Marija Vicković i Olivera Viktorović, zatim Dragan Bjelogrlić, Frano Lasić, novinarke Mira Adanja Polak, Jelena Gajšek i Simonida Miljković, Inspektor Blaža, Boško Jakovljević, direktor podgoričkog Gradskog pozorišta Dušan Kovačević i mnogi drugi.

Milutin Mima Karadžić, koji u komadu tumači lik Branka Macure, kaže da je siguran da će predstava biti jako gledana i istakao koliko je zadovoljan da je izašla još jedna premijera u njegovoj „pozorišnoj kući”.

Nina Nešković, koja u predstavi igra Maju, ćerku Branka Macure, kaže da je ekipa napravila mnogo lepu energiju. „Srećna sam da pozorište živi u ovim teškim vremenima i da će ovo biti topla, ljudska priča koju će i publika osetiti”, dodala je Nina.

Scenografiju za novu predstavu je radio Boris Maksimović, kostimografkinja je Dragica Laušević, a kompozitor Vladimir Petričević.

Nakon premijere, reprize „Sportskog srca” zakazane su za 7, 22. i 24. decembar.

Foto: Jakov Simović