Zaječarska Gitarijada

Zaječarska gitarijadaGrad Zaječar će od 30. jula do 3. avgusta , po 48. put, biti domaćin najprestižnijeg demo festivala u regionu – Gitarijade. Tokom četvorodnevnog programa učestvovaće preko 1000 izvođača, a organizatori očekuju oko 150.000 posetilaca.

Od samog početka Gitarijada je osmišljena kao festival za promociju mladih neafirmisanih bendova. Ove godine prijavilo se rekordnih 218 bendova iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i Bugarske.

Selekciona komisija u sastavu Bane Lokner, muzički kritičar, Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograda 202, i Dragiša Radulović, urednik „TMM magazine“ izabrala je 14 bendova koji će se u dve polufinalne večeri boriti za titulu pobednika 48. Gitarijade.

Pored pobednika po odluci žirija i publike, biće dodeljena i nagrada za najbolji domaći bend.

Organizatori su pripremili bogat prateći program na četiri bine. Gitarijadu će otvoriti nastupi Viva Voksa, Vlade Divljana i Marije Šerifović, na Feliks Romulijana bini, gde će i ovogodišnjem rokonačelniku biti uručen ključ grada Zaječara. Novina u programu je Gitar Art bina na gradskom trgu, gde će se tokom festivalskih večeri održavati koncerti klasične gitare. Svi programi su besplatni, kao i kamp u kome će biti smešten bekstejdž, a od poznatih imena nastupiće Night Shift i Vladimir Đuričić. Rok bina na Kraljevici ugostiće Partibrejkerse, Atomsko Sklonište, Ju grupu, Pero Deformero, Kerber, Gobline, Prljavo Kazalište i Dža ili Bu. Čekamo još jednu rečenicu, sa najavom velikog imena.

Bendovi takmičari: Revolt (Beograd), Đenova (Čakovec), Strah od Džeki Čena (Gornji Milanovac), Kiza Bluza Bend (Zaječar-Beograd), Meda, Vuk i Sandokan (Petrovac na Mlavi), Manitu (Nikšić), Holographic Human Elements (Travnik), Microwave (Vršac), El Kachon (Novo Mesto), Smoke Shakers (Kavadarci), Goddamn ( Vranje), Johnny Almost ( Novi Sad), Intherom (Sarajevo), D Zoo (Subotica).

Ana JovanovićОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.