Za čistije i zelenije škole u Vojvodini

Čistije i zelenije škole

Izleti u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Od četvrtka, 15. juna održavaju se izleti u zaštićena područja prirode NP „Fruška gora“, SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“ i Sremske Karlovce za nagrađene vaspitno-obrazovne institucije u okviru Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za školsku 2016/2017. godinu.

Program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ pokrenut je školske 2009/10. godine i realizuje se u saradnji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Pokreta gorana Vojvodine, u cilju razvijanja i unapređivanja rada u oblasti zaštite životne sredine u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

Ovim izletima je nagrađeno ukupno 19 vaspitno-obrazovnih institucija sa područja cele Vojvodine: Pančevo, Omoljica, Kać, Novi Sad, Konak, Vršac, Maglić, Kucura, Kanjiža-Trešnjevac, Novi Kneževac, Ruma, Bogojevo, Kupinovo-Ašanja, Radojevo, Čoka, Sombor, Kikinda.

Izlete realizuju stručni saradnici Pokreta gorana Vojvodine po sledećem rasporedu:

15. jun – PU „Naši biseri“ Kanjiža; objekat „Futrinka“, Trešnjevac i PU „Srećno dete“, Novi Kneževac.
19. jun – OŠ „Ivo Lola Ribar“, Novi Sad; PU „Radosno detinjstvo“, vrtić „Zvončić“, Kać; PU „Dečja radost“, Pančevo i OŠ „Dositej Obradović, Omoljica.
20. jun – OŠ „Vuk Karadžić“, Konak; Hemijsko-medicinska škola, Vršac; OŠ „Žarko Zrenjanin“, Maglić i OŠ „Bratstvo i jedinstvo“, Kucura.
22. jun – OŠ „Zmaj Jova Jovanović“; Ruma i OŠ „Jožef Atila“, Bogojevo.
23. jun – OŠ „Dušan Vukasović Diogen“, škola u Ašanji i OŠ „Stanko Krstin“, Radojevo.
26. jun – Srednja poljoprivredno-prehrambena škola, Sombor i ŠOSO „Vuk Karadžić“, Sombor.
27. jun – ŠOSO „Milan Petrović“, Novi Sad i ŠOSO „6. Oktobar“, Kikinda.
28. jun – Hemijsko-prehrambena škola, Čoka.

Više informacija o programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ možete pronaći na sledećem linku: http://www.puma.vojvodina.gov.rs/etext.php?ID_mat=1878


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *