Z++

Z++ se vraća u Beograd i Novi Sad

Sve popularniji treper, autor i producent Z++ nastupiće 16. juna, u beogradskoj Barutani i 18. juna, u Domu kulture u Novom Sadu, u organizaciji koncertne agencije Long Play. Muzičar čije je pravo ime Zvonimir Husnjak vraća se u oba grada posle izuzetno uspešnih nastupa u avgustu, odnosno septembru prošle godine.

Z++ je jedan od najperspektivnijih izvođača savremene hrvatske i regionalne scene, koji je doneo novi pristup trap zvuku. Odmah po objavljivanju prvog albuma „18++”, 2019. godine za izdavačku kuću Retfatlanta Records, čiji je jedan od osnivača, bilo je jasno da je, pre svega, podigao lestvicu što se tiče produkcije. Drugi album „Zauvijek”, koji je objavio krajem 2020, naišao je na izuzetno pozitivne reakcije publike i kritike u regionu. 

Na „Jutjubu” milionske preglede beleže njegove pesme „Kabriolet”, „Ljeto već je gotovo”, „Adrenalin”, „Magija”, „Tajna”, obrada folk hita „Crno i zlatno”… Upoređuju ga sa Dinom Dvornikom, ali i sa modernim svetskim zvezdama kao što su The Weeknd i Post Malone, a on sam svoju muziku definiše kao „andergraund pop”.

Z++ kaže da njegove pesme u 99 odsto slučajeva počinju stvaranjem beata: „Ako je beat dobar i zanimljiv, već u procesu njegovog stvaranja počnem da ‘fristajlujem’ vokalne melodije koje snimim na mobilnom telefonu, da ih slučajno ne zaboravim, a onda posle, na najbolje melodije smišljam tekst”.

Cena ulaznica u pretprodaji i za beogradski i za novosadski koncert Z++ je 1.000 dinara. Karte za nastup u Beogradu se mogu nabaviti putem servisa Tickets, a za novosadski koncert putem Gigstixa.

Foto: Yem