„Woman Rising” će uskoro odjeknuti beogradskom Barutanom„Woman Rising” će uskoro odjeknuti beogradskom Barutanom

Već treću nedelju zaredom, australijski muzičar Dub FX iznova oduševljava publiku pesmama sa albuma koje objavljuje svakog petka, a u istom tempu će nastaviti sve do početka turneje 21. septembra. Treća pesma sa albuma nosi naziv „Woman Rising”, a domaća publika imaće priliku ovu stvar da čuje i uživo, 23. septembra, u Barutani, u okviru Dub FX-ove turneje pod nazivom „Infinite Reflection Tour”. 

Dub FX & Sahida Apsara – Woman Rising

Kao što je već i navikao svoje fanove, ovaj vizionar ponovo je doneo izuzetno jaku poruku i to u duetu sa australijskom reperkom i pevačicom, ali i svojom ženom po imenu Sahida Apsara, dok snažnu liriku paralelno prati ritam koji tera na ples i pokret. Kako je i sam Dub FX rekao, pesma „Woman Rising” nastala je tokom live stream-a za vreme pandemije koronavirusa, dok je tekst, inspirisan snažnim pokretom „Me too” napisan nekoliko meseci kasnije.

„Veoma su me pogodile brojne priče o uznemiravanju i zlostavljanju, naročito one koje su sa mnom podelili bliski prijatelji i porodica, te sam shvatio koliko je zapravo zahtevno biti žena u današnjem društvu. Jako mi je drago što imam priliku da stvaram muziku sa svojom ženom, koja je baš na ovoj pesmi predstavila samo mali odraz mnogo šire teme, usmerene na podizanje svesti. To je razgovor u koji svi moramo da se uključimo kako bismo stvorili sigurnije okruženje za žene iz svih sfera života”, poručio je ovaj muzičar.

Dub FX započinje svoju 15. evropsku turneju pod nazivom „Infinite Reflection Tour” 21. septembra, a svega dva dana nakon jakog starta stiže i u Beograd, gde će u Barutani 23. septembra promovisati svoj novi, dugoočekivani album. Fanovima je za tu priliku, pored nove muzike, obećao magično iskustvo i jedinstveni miks energičnih i impresivnih nastupa koji će sve prisutne odvesti u drugu dimenziju. Tim povodom, Dub FX će u narednom periodu objavljivati po jedan singl svakog petka.

Novi Exitov događaj organizovan u saradnji sa Barutanom doneće fanovima Dub FX-ov specifičan zvuk i, kako je sam umetnik naglasio, novu dimenziju koncertnog nastupa. Ovo nije prva Exitova saradnja sa australijskim muzičarem, budući da je samo na EXIT festivalu do sada nastupao dva puta, i to 2014. i 2019. godine, a o njegovoj jakoj konekciji sa domaćom publikom najbolje govori činjenica da je te 2014. godine imao i svoj street show u centru Novog Sada.

Veoma ograničen kontingent ulaznica za beogradski nastup Dub FX-a dostupan je na sajtu festivala, kao i na prodajnim mestima i online stranicama Gigs Tixa, po promotivnoj ceni od 1.400 dinara.

Foto: EXIT Promo