„Vodič kroz srpski mentalitet” u Red Baru„Vodič kroz srpski mentalitet” u ponedeljak u Red Baru

14. novembar, 20 časova, Red Bar boemski teatar, Skadarska 17

Popularna kamerna kabaretska predstava „Vodič kroz srpski mentalitet”, rađena po čuvenoj knjizi Mome Kapora, biće ponovo izvedena pred beogradskom publikom u ponedeljak, 14. novembra, u Red Baru boemskom teatru, u Skadarskoj 17.

Nakon brojnih gostovanja u zemlji i regionu, beograđani i gosti će uživati u jednočasnovnoj predstavi u kojoj naši poznati glumci Stevan Pijale i Tašana Đorđević, uz muzičku pratnju Siniše Dogana, na ironičan i duhovit način opisuju mentalitet srpskog naroda i svojevrsni način života.

Predstava je nastala u saradnji Turističke organizacije Beograda i Udruženja ljubitelja Skadarlije, po tekstu koji je priredila Vjera Mujović, a koja za cilj ima negovanje boemskog duha Skadarlije. Predstava je do sada gostovala u Herceg Novom, Banjaluci, Priboju, Kovinu i drugim gradovima u našoj zemlji, a u narednom periodu biće izvođena jednom mesečno u Red Baru u Beogradu.

„Publika sa nama i plače i smeje se, slušajući o tome šta Srbi vole, a šta ne vole, kome se dive, a koga preziru, šta vole da jedu i piju, kako provode svoje vreme, o čemu sanjaju i u šta veruju”, rekla je Vjera Mujović.

Karte po ceni od 800 dinara se mogu kupiti u Red Bar boemskom teatru, Skadarska 17, rezervacije na 063 287 359.

Priredila: VJERA MUJOVIĆ

Igraju: TAŠANA ĐORĐEVIĆ ADAMOVIĆ i STEVAN PIALE

Muzička pratnja: SINIŠA DOGAN

Muzički urednik: RADE RADIVOJEVIĆ

Izbor kostima: LJILJANA KAPOR

Foto: MILAN TVRDIŠIĆ

Realizaciju predstave podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja RS.