UNIQA

UNIQA Srbija – na putu izgradnje sigurnije budućnosti

Simbol pouzdanosti, odgovornosti i drugačijeg pogleda na svet, UNIQA uspeh i rast na svim poljima ne vrednuje samo brojkama, nego i pozitivnim uticajem na zajednicu u kojoj i uz koju kontinuirano unapređuje svoju delatnost. Na putu izgradnje sigurne budućnosti, UNIQA je i u specifičnim okolnostima ove godine, nastavila da nadahnjuje i da inspiriše ljude da prigrle nova iskustva, da budu heroji svog života i da se nikada ne predaju.

UNIQA je u 2020. godinu zakoračila humanitarnom podrškom deci Srbije. Donacijom million dinara, kompanija je podržala UNICEF za program predškolskog vaspitanja i obrazovanja pod nazivom „Godine uzleta” sa ciljem opremanja 10 predškolskih ustanova nameštajem i didaktičkim materijalom. U odgovornom maniru je nastavila put kroz 2020. pridruživanjem kampanji „Pruži korak” Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i donacijom 500.000 dinara za izgradnju nove roditeljske kuće – objekta za smeštaj i brigu o mališanima obolelim od malignih bolesti i njihovim porodicama koji su prinuđeni da zbog lečenja dođu u Beograd.

Da je podrška i solidarnost u teškim trenucima strateško opredeljenje, UNIQA je potvrdila prevazilaženjem okvira korporativne – društvene odgovornosti od početka pandemije podređivanjem celokupnog poslovanja i svih aktivnosti zajedničkoj borbi protiv širenja i posledica COVID-19. U skladu sa svojom misijom, UNIQA je odmah nakon proglašenja epidemije u Srbiji samoinicijativno istupila podrškom onima kojima je bila najpotrebnija: zdravstvu i medicinskim radnicima na prvoj liniji odbrane od korona virusa. Donacijom od pet miliona dinara, UNIQA je u saradnji sa Kabinetom predsednika Republike Srbije pomogla nabavku respiratora i druge neophodne opreme zdravstvenom sistemu. U istom cilju je sa svim osiguravajućim kompanijama, kroz Udruženje osiguravača Srbije uputila i zajedničku donaciju u ukupnom iznosu od 11 miliona dinara. Nastojeći da dodatno pomogne rasterećenju zdravstvenog sistema od poziva i poseta građana kojima je potrebna medicinska pomoć a nisu suočeni sa korona virusom, UNIQA je podržala inovativni projekat DokTok koji omogućava besplatnu psihološku i zdravstvenu pomoć kroz video i audio konsultacije sa lekarima.

UNIQA

Odgovornost prema zaštiti zaposlenih, klijenata, poslovnih partnera i svih građana, UNIQA je potvrdila čak i za vreme vanrednog režima rada od kuće, kontinuitetom nesmetanog servisa vrhunskih usluga 24/7. Sa punim razumevanjem za teškoće tokom vanrednih mera, UNIQA je klijentima starijim od 65 godina i klijentima koji su tokom epidemije delimično ili potpuno ostali bez redovnih prihoda, omogućila odloženo izmirenje obaveza, bez uticaja na ostvarenje njihovih prava iz ugovora. U misiji širenja sigurnosti, podrške i optimizma u jeku epidemije, zaposlenima u UNIQA osiguranju pridružili su se promoteri kompanije – zlatni vaterpolisti Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Dušan Mandić i Sava Ranđelović kako bi zajedno poslali svetu poruku o značaju očuvanja motivacije i optimizma uprkos izazovnim vremenima.

Nastavljajući dugogodišnju podršku kulturi, UNIQA je tradicionalno pomogla i sedmi Šekspir festival. Nesvakidašnji dramski događaj u vili Stanković u Čortanovcima je, nakon višemesečnog odlaganja, među prvima otvorio vrata poklonicima umetnosti i pozorišnog stvaralaštva kroz jedinstven spoj muzike i komedije pod vedrim nebom – baš kao u Šekspirovo vreme.

Podstičući sportski duh predstavnika svih generacija, UNIQA je i ove godine zvanično osiguranje Beogradskog maratona. Nastavila je i kontinuiranu podrška vaterpolo reprezentaciji Srbiji kao zvanično osiguranje najtrofejnijeg nacionalnog tima, aktuelnih olimpijskih a višestrukih svetskih i evropskih šampiona.

Pažljivo prateći i osluškujući potrebe zajednice, UNIQA ozbiljno, posvećeno, sa mnogo razumevanja i ljubavi pristupa podršci u rešavanju društveno značajnih pitanja nastojeći da reaguje adekvatno, pravovremeno i u najboljem interesu ljudi. UNIQA je u Srbiji do sad uložila preko 100 miliona dinara u društveno odgovorne projekte i u humanitarnu podršku, a više informacija možete videti na sajtu UNIQA osiguranja.

UNIQA