Moja Srbija

Turistička organizacija grada Sombora na Sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija grada Sombora na Sajmu turizma u Beogradu

U Beogradu je, od 24. do 27. marta 2022. godine, održan 43. Međunarodni sajam turizma, najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu jugoistočne Evrope. Ovogodišnji Sajam, pod sloganom „Između planina i mora”, bio je usmeren ka oporavku i obnovi turizma, grani privrede koja je najviše pogođena u poslednje dve godine.

Turistička organizacija grada Sombora je predstavila svoju turističku ponudu na zajedničkom štandu Turističke organizacije Vojvodine i lokalnih turističkih organizacija.

U petak, 25. marta su na štandu TO Vojvodine svoje prezentacije imali Dida-Hornjakov salaš i SRP „Gornje Podunavlje”, sa ciljem promocije prelepe prirode ovog kraja, kao i domaće kuhinje koja je takođe mamac za turističke posete gradu Somboru.

Pored pomenutih prezentacija, podeljen je i propagandni materijal turističkih subjekata iz Sombora, a posetioci su mogli i da degustiraju vina somborskih vinarija.

Na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu na sajmu su se predstavili:

UŽ „ Staparska ruža”, saračka radionica „Đuran” i Ravangradska pivara, pobednici konkursa „Najbolje iz Vojvodine”, a na BeoWine se predstavila somborska vinarija „Vrt”, dobitnica raznih priznanja.

Poslednjeg dana Sajma izvučene su nagrade posete ovom gradu – VISIT SOMBOR:

Prva nagrada – Vikend za dvoje u Somboru

Druga nagrada – Jednodnevni izlet za dvoje u Somboru

Treća nagrada – Vožnja fijakerom i poseta SRP „Gornje Podunavlje” za dvoje