Tribina „Na kafi sa psihologom”

Nesalomivi - Vizual SOS i imejl podrška

Tribina „Na kafi sa psihologom”

Predrasude i stereotipi – zbog čega imamo predubeđenja i kako da ih prevaziđemo?

Nalazimo se u društvu u kojem su duboko ukorenjene predrasude i stereotipi. Najviše je rodnih, etničkih kao i predrasuda prema različitim manjinskim grupama. Olako etiketiranje često može imati dugoročne, u nekim slučajevima i fatalne posledice, a veoma je izraženo prema osobama koje boluju od mentalnih bolesti. O tome zašto imamo predrasude i stereotipe i kako da ih prevaziđemo biće reči na tribini „Na kafi sa psihologom” u sredu, 3. novembra, sa početkom u 18 časova, u prostorijama Dorćol Platza (Dobračina 59, Beograd). Prisustvo možete potvrdite putem e-maila: rezervacije@dorcolplatz.rs, do srede, 3. novembra, do 12 časova.

Hemofarm fondacija - Na kafi sa psihologom vizual

Tribina „Na kafi sa psihologom” je deo kampanje Nesalomivi.rs, čiji je cilj podizanje svesti javnosti o očuvanju mentalnog zdravlja i stvaranju društvenog pokreta za borbu protiv depresije i stigme koja prati obolele. Ukoliko osećate stres, anksioznost, depresiju pozovite SOS broj za borbu protiv depresije 0800 001 002. Pozivi su besplatni i anonimni, a SOS linija dostupna 24 sata, 7 dana u nedelji. Na SOS liniji rade stručnjaci Specijalnih bolnica za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Gornjoj Toponici, Kovinu i Novom Kneževcu. Pomoć i podrška su vam na raspolaganju i putem imejl adrese: podrska@nesalomivi.rs. Na veb-sajtu Nesalomivi www.nesalomivi.rs možete pročitati tekstove i savete stručnjaka za unapređenje psiho-socijalnog zdravlja, ispovesti osoba koje se bore protiv depresije ili su je pobedile, najčešća pitanja i odgovore o depresiji, kao i savete za očuvanje mentalnog zdravlja.

U cilju zaštite zdravlja učesnika i posetilaca tribine „Na kafi sa psihologom”, prisustvo je moguće jedino uz Potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID-19 ili uz negativni antigenski ili PCR test. Tokom tribine, posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske.

Saznajte više o projektu „Na kafi sa psihologom” ovde, a o kampanji za borbu protiv depresije „Nesalomivi” ovde.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.