Tango Jazz Quartet na otvaranju Novosadskog muzickog leta

Tango Jazz Quartet na otvaranju Novosadskog muzičkog leta

Nastupom argentinskog ansambla Tango džez kvartet u sredu, 17. avgusta, počinje Novosadsko muzičko leto 2022.

Četvorica sjajnih muzičara, članova ovog jedinstvenog ansambla donose slušaocu divan i kreativan sudar argentinskog tanga i džez korena.

Sastav je osnovan 2009. godine u Buenos Ajresu na inicijativu vođe ansambla saksofoniste Gustava Firmeniha. Kvartet je do sada ostvario 10 albuma i 25 međunarodnih turneja, nastupajući u prestižnim salama, džez klubovima, kao i na brojnim muzičkim festivalima širom Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Rusije, Južne Amerike i Afrike.
Program s kojim će se Tango džez kvartet predstaviti našoj publici nosi naziv „Istorija tanga”. Biće to jedno očaravajuće muzičko putovanje – od melodija najstarijeg tradicionalnog tanga do inovativnih Pjacolinih kompozicija, a sve to u jedinstvenoj kombinaciji s džez elementima.

Koncert počinje u 21 čas

Cena karte: 800,00 dinara

Novosadsko muzičko leto 2022. trajaće do 26. avgusta. Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, publiku očekuju kvalitetni koncerti tango, džez, sevdah, fado, pop i etno muzike i to u izvođenju vrsnih umetnika iz naše zemlje, Argentine, Portugala i Hrvatske.

Više o koncertima: www.muzickaomladina.org

Ulaznica još uvek ima za sve programe i mogu se kupiti lično u Muzičkoj omladini Novog Sada – radnim danima od 9 do 13 č. i na dan koncerta od 19-21 č. u holu Sinagoge ili on-line, uplatom na račun https://ulaznice.muzickaomladina.org/rs/site/index

Karte za koncert DAME PEVAJU POP Novosadskog big benda su u prodaji od 18. avgusta, na blagajni Srpskog narodnog pozorišta.