Moja Srbija

Svečano otvaranje turističke sezone u Skadarliji

Svečano otvaranje turističke sezone u Skadarliji

Subota, 7. maj, 12 časova, Plato kod Skadarlijske česme

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije pozivaju vas na otvaranje turističke sezone u Skadarliji koje će biti obeleženo svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je čuvenom operskom umetniku Oliveru Njegu.

Kodeks ponašanja u Skadarliji, pesma i priče Skadarlijske dame, urnebesne anegdote iz života najpoznatije boemske ulice u Beogradu, čuće se u subotu na Platou kod Skadarlijske česme u programu koji su priredili naši poznati glumci, pevači i renomirani umetnici.

U red umetnika koji su se svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave upisali u istoriju Skadarlije ulazi operski umetnik Oliver Njego, čiji će nastup u subotu publika imati prilike da čuje.

Pored domaćina programa Milorada Mikija Damjanovića, u programu učestvuju glumica Narodnog pozorišta Vjera Mujović, vokalne solistkinje RTS-a i Radio Beograda Vesna Dimić i Biljana Petković, naši glumci Ljiljana Jakšić i Bojan Hlišč, kao i Umetnički centar Talija, koji će izvođenjem građanskih igara uveličati ambijent i atmosferu u Skadarskoj ulici.

Delić nove kamerne kabaretske predstave rađene po Kaporovoj istoimenoj knjizi „Vodič kroz srpski mentalitet” najaviće Ljiljana Kapor, a izvesti glumci Stevan Piale i Tašana Đorđević, uz muzičku pratnju Siniše Dogana.

PROGRAM

12.00 Domaćin Miki Damjanović

12.05 Dobošar: Kodeks ponašanja u Skadarliji

12.10 Obraćanje: Miodrag Popović, direktor TOB i Vjera Mujović, predsednik Udruženja ljubitelja Skadarlije

12.15 Ljiljana Kapor: Vodič kroz srpski mentalitet, nastup Stevana Piala i Tašane Đorđević

12.25 Nastup glumice Ljilje Jakšić

12.30 Nastup vokalnih solistkinja RTS-a i Radio Beograda Vesne Dimić i Biljane Petković

12.35 Umetnički centar Talija

12.45 Nastup operskog umetnika Olivera Njega

12.55 Svečani čin podizanja Skadarlijske zastave