Summer3p – porodični dan

Summer3p

Porodični dan – sinergija generacija na 15. Summer3p festivalu

Nakon prošlogodišnjeg debi izdanja i veoma velikog interesovanja, novi segment Summer3p festivala – Porodični dan, kreativni program u prirodi okrenut celoj porodici, ove godine poslednjeg festivalskog dana (nedelja, 23. jul) nudi još zanimljivije sadržaje.

Tokom ovog dana, od 16 do 22h, kroz različite kreativno-zabavne programe biće predstavljeni najbolji lokalni i regionalni umetnici, udruženja, sportske i obrazovne inicijative, održavaće se radionice i drugi sadržaji za celu porodicu, čiji će članovi biti u prilici da osete festivalsku atmosferu u predivnom okruženju kraj jezera Palić.

Na prostoru Muškog štranda deca uzrasta od 3 do 12 godina učiće različite tehnike vožnje bicikla u okviru programa „Staza spretnosti“, uz pomoć članova kluba ekstremnih sportova Ground Level.

Summer3p
Publiku zatim očekuje i „Spontani Stand Up Show“ (voditelj programa Srđan Olman), kao i SuTeam škola sporta koja je namenjena deci uzrasta od 4 do 9 godina. Cilj ovog programa je da deca nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju: gimnastika, atletika, fudbal, odbojka, košarka, plivanje…, ali i druge, manje zastupljene sportove, kao što je jedrenje na vodi. Sa decom će raditi iskljkučivo adekvatno obrazovan stručni kadar – diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja i apsolventi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Tu je i Likovna radionica pod nazivom „Zajednička slika“ koju vodi akademski slikar Emil Kadrić, a udruženje Electe održaće Muzičku radionicu i mini koncert klasične muzike.

Cela porodica moći će da vežba u okviru aerobik i fitnes programa „Trening za dušu i telo“ koji će voditi Emina Savin (Udruženje N CENTAR), dok će najmlađe zabaviti Kapetan Smešavko i njegovi baloni.

„Igrajmo se zajedno“ naziv je inkluzivne radionice za decu do 12 godina koju organizuje Udruženje ZaJedno u saradnji sa Ana i Vlade Divac Fondacijom i USAID-om.

Uživanje u čarima termalnog bazena upotpuniće DJ-evi Andy Dee i Poison Charlie.

Summer3p festival se i ove godine bavi važnim ekološkim i društvenim temama. Tako će u okviru Porodičnog dana biti održana javna prezentacija trenutnog statusa ekološkog projekta zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš pod nazivom „Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?“. Govoriće Michell Rohmann (dipl. hidrolog, savetnik na projektu), a prezentacija će biti održana od 19 časova.

Mađarski kulturni centar sa Palića predstaviće se raznovrsnim programom, sačinjenim od plesnih nastupa najmlađih, do likovne kolonije starijih sugrađana MZ Palić.

Ulaz na Porodični dan je besplatan za sve koji donesu 3 prazne limenke. Presujte ih na ulazu i ubacite u skulpturu „Riba – ubaci limenku, dovrši skulpturu“.

Summer3p
Summer3p festival ove godine slavi 15. rođendan, a od osnivanja je ugostio više generacija posetilaca. Porodični dan ima za cilj da spoji sadašnje i nekadašnje posetioce festivala, njihovu decu, ali i roditelje, te da na taj način napravi sinergiju generacija, koje će se kreativno zabaviti i kvalitetno provesti vreme u prirodi.

Petnaesto, jubilarno izdanje Summer3p festivala održaće se od 20. do 23. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić uz verovatno najatraktiviniji muzički program do sada i jedinstven miks kvalitetne zabave i atraktivnih kulturnih sadržaja, uz obaveznu dozu aktivizma.

U okviru muzičkog programa publiku očekuje 17 izvođača. Na Moon Stage-u, između ostalih, nastupiće superstar duo iz Severne Irske – Loco & Jam, zatim popularni nemački DJ Eric Sneo, domaća zvezda Ilija Đoković, dok nam sa Malte dolazi Daniel Blade, a iz Hrvatske Andrologic. Tu je i Hibrid (BiH) – još jedan istaknuti predstavnik regionalne plesne scene, kao i najbolja selekcija subotičkih DJ-eva.

Organizator Summer3p festivala je NVO AŠC.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.