Strategija nacionalne bezbednosti u teoriji i praksi

Strategija nacionalne bezbednosti

Promocija knjige prof. dr Branka Krge u Domu Vojske Srbije

Knjiga prof. dr Branka Krge „Strategija nacionalne bezbednosti u teoriji i praksi“ biće predstavljena 14. novembra u 14 časova u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije.

Pored autora, na promociji će govoriti recenzenti akademik Siniša Borović, prof. dr Andreja Savić, prof. dr Radovan Radinović i urednik Mirjana Sandić.

Politika nacionalne bezbednosti jedan je od suštinskih atributa moderne države. Knjiga prof. dr Branka Krge „Strategija nacionalne bezbednosti u teoriji i praksi“ nastala je radi unapređenja strategijskog promišljanja i bezbednosne kulture i predstavlja kritički osvrt na teorijske postavke i praktičnu realizaciju postojeće Strategije nacionalne bezbednosti Republike Srbije.

Svaka odgovorna država posvećuje veliku pažnju izgradnji nacionalne bezbednosti, navodi autor, što je jedan od osnovnih uslova opstanka i razvoja društva i države. U nadležnim institucijama Republike Srbije preduzimaju se mere u skladu sa okolnostima i mogućnostima, ali imajući u vidu da se oblici ugrožavanja menjaju, sistem bezbednosti neophodno je prilagođavati tako da bude sposoban da reaguje.

Za stvaranje bezbednog okruženja prof. dr Branko Krga, kroz niz konkretnih sugestija, predlaže kako bi trebalo poboljšati postojeću Strategiju nacionalne bezbednosti Republike Srbije i delatnosti koje iz nje proizilaze.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *