Sremski ručak čobanski

Sremski ručak

Ovčiji paprikaš i čobanski višeboj i ovog avgusta u Bačincima

Ovogodišnja manifestacija „Sremski ručak čobanski“, osma po redu, održaće se 26. avgusta na ranču „Česmin do“ u Bačincima nadomak Šida.

Manifestacija će svečano biti otvorena u 11 časova, a centralni događaj biće čobanski petoboj za žene, koje će se takmičiti u brzom ljuštenju krompira, čišćenju oraha i zašivanju dugmeta, dok će muškarci takmičari u višeboju snage odmeriti u skoku u dalj, ručnom krunjenju kukuruza i ispijanju piva na slamčicu. Organizovaće se i tradicionalno takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša, defile fijakera, kao i izložba ručnih radova udruženja žena opštine Šid, a manifestaciju će pratiti i bogat kulturno-umetnički program.

Privredno-turistička manifestacija „Sremski ručak čobanski“ održava se u organizaciji istoimenog udruženja građana, a u saradnji sa Opštinom Šid, Kulturno obrazovnim centrom Šid i Turističkom organizacijom Šid. Osnovna ideja manifestacije je promovisanje sremačke čobanske tradicije kroz zabavu, druženje, igre, i naravno – takmičenje u kuvanju najboljeg ovčijeg paprikaša.

Sremski ručak


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *