Moja Srbija

Somborski kotlić

Somborski kotlić i Ulica starih zanata

XI Ulica starih zanata

Turistička organizacija grada Sombora i ove godine organizuje izložbeno-prodajnu manifestaciju „Ulica starih zanata”, 24. i 25. juna, u Ulici Kralja Petra I. Mali privrednici, proizvođači unikatnih rukotvorina čija se delatnost svrstava u stare zanate, iz Srbije i regiona, okupiće se u Somboru po jedanaesti put. Izložba će posetiocima biti dostupna od 10 časova, pa do kasnih večernjih sati.

XXV Somborski kotlić

Turistička organizacija grada Sombora organizuje i tradicionalnu manifestaciju XXV „Somborski kotlić“, 25. juna, na Trgu Svetog Trojstva, kada će u zabavno-muzičkom programu nastupati grupa „Kal”, a potom i poznata muzička zvezda Miroslav Ilić.

Cena kotizacije za učesnike koji se ne takmiče u kuvanju paprikaša je 5.000 dinara, odnosno 6.500 dinara za takmičare. Cenom kotizacije obuhvaćeni su: jedan sto i mesta za sedenje za osam osoba, 4kg (bruto) očišćene i isečene ribe, jedna promo majica „Somborskog kotlića”, drva za loženje i ložišno mesto. Učesnici će dobiti kupone za ribu, stolove, ložišna mesta i drva.

Riba će se, uz kupon, preuzimati 25. juna, od 10 do 18 časova, u ribarnici „Zlatna ribica”, na „Pijaci u lancima”. Sto i ložišno mesto će biti određeni brojem na kuponu. Drva će se preuzimati kuponom od ovlašćenih redara.

Ekipe učesnika treba sa sobom da ponesu: kotlić, lanac za kotlić, drva za potpalu, luk i začine, testo, hleb, piće, tanjire, escajg, sipaću kašiku, čaše, stolnjak i po želji dodatni aranžman za uređenje stola.

Osim predviđenog takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša i nagrada za tri najbolja po oceni stručnog žirija, organizatori manifestacije će nagraditi i tri najlepše aranžirana stola i tri najveselija društva.