Septembarski programi u Kulturnom centru Pančeva

Ivan Dinić

Septembarski programi u Kulturnom centru Pančeva

Septembar će biti u znaku povratka Kulturnog centra Pančeva na redovne programske aktivnosti u okviru filmskog, pozorišnog, muzičkog, galerijskog i dečijeg programa.

U okviru bioskopskog repertoara, u septembru će u Dvorani biti prikazani holivudski mega-hitovi „Novi mutanti” i „Mulan”, kao i „Hotel Beograd” sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi. Takođe, na programu je i „Sumrak u bečkom haustoru” za sve ljubitelje domaće kinematografije, kao i film „Greh”, kultnog reditelja Andreja Končalovskog.
Galerijski programi Kulturnog centra donose tri nove izložbe u septembru. Izložba RIZOM: ŽENSKE POETIKE PROSTORA, PRIPADANJA I UZEMLJENJA, Maje Rakočević Cvijanov, Jelene Grujičić i Lee Vidaković, oblikuje kompleksan identitet i ulogu žene, kao i s njima blisko povezan pojam doma u današnjem društvu kroz različite uglove prezentacije. U istom prostoru, u Galeriji savremene umetnosti, 14. septembra biće otvorena izložba pod nazivom „Toxic”, umetničke kolaborativne grupe Dim Tim. Izložba „Nastajanje – nestajanje” autora Slobodana Trajkovića zakazana je za 22. septembar u Galeriji Bate Mihailovića. Slobodan Trajković je diplomirao i magistrirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku slikarstva 1980. godine. Dobio je jednogodišnju stipendiju Vlade Francuske na Ecole Nationale, Superieure des Beaux Arts u Parizu, dve godine kasnije. Član je Umetničkog društva Lada, Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) i AICA (Međunarodnog udruženja likovnih kritičara).

Krajem meseca, 23. septembra od 19.00 u Dvorani, biće održan koncert Ivana Dimića, uglednog pijaniste koji je svirao sa orkestrima Beogradske filharmonije i Jugoslovenske narodne armije na koncertima u Jugoslaviji, SAD, SSSR, Italiji i Grčkoj, i snimao za Radio Beograd, Novi Sad i RAI…Ulaz na program je besplatan.

Kada je reč o programima za decu, Kulturni centar Pančeva neguje poseban segment – Pozorišni matine subotom, u okviru kog će u septembru biti realizovane dve predstave: „Uspava lepotica”, 19. septembra u 12 časova, i „Spasa Dosada”, 26. septembra, takođe u podne.

Foto: Aleksandar Stojković – 013info.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *