Samostalna izložba Tatjane Pirović „Pod svodom svojim”

Dom vojske

Samostalna izložba Tatjane Pirović „Pod svodom svojim”

U Maloj galeriji Doma Vojske Srbije „Beograd” od 22. septembra biće otvorena samostalna izložba Tatjane Pirović „Pod svodom svojim”.

U morskim pejzažima nastalim 2020. godine, sa kojima se umetnica predstavlja, prisutna je refleksija vremena u kome su nastali, od žali i čežnje za velikim i prostranim morskim dubinama, do krajnje ličnih istančanih osećanja prožetih setom i empatijom, ali i nadom da svako more ima svoju mirnu luku, svoj nebeski svod.

Tatjana Pirović je 1989. izlagala seriju radova u tehnici ulja u tadašnjoj Galeriji Doma JNA, 2001. akvarele „Svetlosti Kapadokije” i 2010. godine radove pod nazivom „Stražari duše svoje” i te izložbe imale su veliki odjek kod publike. Za ovogodišnju izložbu „Pod svodom svojim” umetnica se opredelila za 25 morskih pejzaža.

Tatjana Pirović (Zemun, 1964) diplomirala je FLU u Beogradu 1989. u klasi profesora Mirjane Mihić i Čedomira Krstića. Postdiplomske studije završila je kod profesora Jovana Sivačkog 1992. godine. Član je ULUS-a od 1990. godine. Samostalno je izlagala od 1988. i imala više od 90 grupnih izložbi. Na poziv galerije „Miro” 1998. boravila je u Pragu. Njene slike nalaze se u mnogim privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Bavi se crtežom, akvarelom, slikom i ikonopisom.

Dobitnik je nagrade za slikarstvo FLU iz fonda Riste i Bete Vukanović za 1989. i Grand pri Bijenala Milene Pavlović Barili „U svetlosti Milene” (Požarevac) za 2001. godinu. Živi i stvara u Beogradu.

Izložba je otvorena do 7. oktobra 2020. godine.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.