Pronalazaštvo Beograd 2023Pronalazaštvo Beograd 2023

Etnografski muzej i Savez istraživača Beograda prikazuju tradicionalnu međunarodnu Izložbu pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna „Pronalazaštvo Beograd 2023” i izložbu „Kup nacija mladih inovatora – Beograd 2023”.

Izložba pruža jedinstven uvid u poslednje inovacije pronalazačkih organizacija iz deset zemalja sveta u kategorijama pronalasci, nove tehnologije i industriski dizajn.

Izuzetan ugled izložbe obezbeđuju brojne medalje, specijalna priznanja i diplome beogradskih pronalazača, sa 98 godina dugom tradicijom pronalazaštva u Beogradu i Srbiji. Izložba otvara jedinstven prostor za umrežavanje pronalazača i investitora, kao i za međunarodnu saradnju i razvoj kulture inovacija. Partner 37. međunarodne izložbe „Pronalazaštvo Beograd 2023” su Pronalazači BiH Republike Srpske.

Izložba će biti otvorena 13. juna 2023, u 13 časova, uvodnim obraćanjem mr Đura Boraka, predsednika Saveza pronalazača Beograda i obraćanjem dr Snežane Šarboh, predstavnice Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije i Ljubiše Pašića, generalnog sekretara Udruženja mladih pronalazača BiH Republike Srpske.

Na otvaranju će biti dodeljeni ordeni Saveza pronalazača Beograda kolektivima zaslužnim za razvoj inovativne delatnosti u Srbiji i svetu.

Izložba je otvorena za posetioce svakog dana od 10 do 17 časova. Zatvaranje izložbe obaviće se u petak, 16. juna, u 12 časova, svečanom dodelom nagrada i priznanja.