Predstava „Moj muž”

Predstava „Moj muž” na festivalu u Rijeci

Predstava Moj muž Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić biće izvedena u subotu, 7. i nedelju, 8. maja, na 27. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (Hrvatska).

U predstavi rađenoj po istoimenoj zbirci priča Rumene Bužarovske igraju Jovana Belović i Sanja Marković. Dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimograf Maja Mirković, a kompozitor Luka Mejdžor. Knjigu Rumene Bužarovske prevela je Irena Šentevska.

Predstava Moj muž, koja je prosle nedelje izvedena pedeseti put, do sada je učestvovala na Internacionalnom pozorišnom festivalu MOT u Skoplju, festivalu „Ohridsko leto” u Ohridu (Severna Makedonija), beogradskom Belefu. Na festivalima u Banjaluci („Zaplet 13”) i u Topoli (Festival duodrame) osvojila je nagrade za najbolju predstavu, a Jovana Belović i Sanja Marković su podelile nagrade za najbolje glumice festivala.

Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta za predstavu Moj muž dobili su Jovana Tomić za režiju, Dimitrije Kokanov za dramatizaciju, a za niz uloga koje u predstavi tumače, istu nagradu su ponele i Jovana Belović i Sanja Marković. Ove dve glumice su, za uloge u istoj predstavi, dobitnice i nagrada JDP-a i Fondacije JDP-a „Branka i Mlađa Veselinović” za najbolje glumačko ostvarenje na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Nagrade „Nebojša Glogovac” za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca, koju je Pozorište zajedno sa Gradom Beogradom ustanovilo prošle godine.

Foto: Đorđe Tomić