Predstava „Lala”

Predstava „Lala”

Subota, 18. mart, 20 časova, Velika sala

Glumac: Stefan Ostojić

Režija: Li Delong (Lee Delong)

Tekst: Stefan Ostojić i Li Delong

Monodrama o ljubavi prema rodnom kraju inspirisana tradicijom i istorijom naroda severobanatskog okruga, Kikinde. Kroz tradicionalnu muziku, arhaične instrumente, cirkuske veštine, folklorni ples, neverbalni teatar, lutkarsku animaciju i klovnovsku animaciju publike, Lala, glavni lik , publici predstavlja legendu o postanku poznatog para Lale i Sose.

Režiju potpisuje Li Delong (Lee Delong), uvažena američka/francuska glumica, rediteljka, klovnovska učiteljica i spisateljica koja stvara preko 30 godina. Svoju formalnu edukaciju ostvarila je u prestižnom „Bouffes du Nord” gde je radila sa Piterom Brukom, u „L’École internationale de théâtre Jacques Lecoq” u Parizu, gde danas živi i radi sa velikim imenima u svetu teatra, kao što su Alen Gotje, Karlo Boso, Donald Bien i mnogi drugi. Održala je bezbroj klovnovskih radionica širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. „Absolutely Reliable”, monodrama koju je Li radila sa Ralfom Velcerom, pobedila je na Edinburškom festivalu 2019. godine i prepoznata je od strane Financial Times-a; „Mistero Buffo”, monodrama koju je radila s Draženom Šivkom, osvojila je 7 nagrada za najbolju predstavu i glumu na međunarodnim festivalima širom Evrope. Li se ostvarila na televiziji i na filmu u brojnim projektima.

Glumac, glavni producent i inicijator projekta je Stefan Ostojić. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Ljuboslava Majere 2017. godine. Od tad je igrao u pozorištu u Kikindi, Kraljevu, Novom Sadu i Subotici u kojoj je bio zaposlen u Dečjem pozorištu. Osvojio je nagradu za najboljeg glumca u dečjoj predstavi na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine (2018) za ulogu Toma Sojera u predstavi „Avanture Toma Sojera”, za najboljeg glumca na festivalu Vragolaste Pozorištarije u Smederevskoj Palanci za ulogu muške cipele u predstavi „Par cipela” (2019), za najboljeg glumca na festivalu Zvezdarište u Beogradu, za ulogu čarobnjaka u predstavi „Izvini mama” i godišnju nagradu grada Kikinde za svoj humanitarni rad u sklopu Humanitarnog teatra „Gusani u magli” (2013).

PREDSTAVA SE REALIZUJE U OKVIRU PROJEKTA HERO’S JOURNEY

Trajanje predstave 70 minuta.

Ulaz slobodan.