Pozorište dvorište Božidarac počinje sa radom

Holivudski San

Pozorište dvorište Božidarac počinje sa radom

U sredu, 21. jula, otvara se Pozorište dvorište Božidarac, sa predstavom „Holivudski san”. Komad su adaptirali i režirali Miloš Đurović i Dušan Matejić, koji igraju različite živopisne uloge u ovoj komediji sa elementima melodrame. Ulaz na sve programe pozorišta biće slobodan, a početak je u 21 čas.

Povodom ovogodišnjeg otvaranja Pozorišta dvorišta Božidarac, direktor Vladimir Kljajić je izjavio da mu je izuzetno drago što će nakon godinu dana pauze opet ugledati publiku na njihovoj maloj letnjoj sceni. On je istakao da su u Božidarcu pripremili bogat program, koji je pre svega sačinjen od komedija kako bi se gledaoci relaksirali tokom leta. Takođe, poručuje da su se potrudili da angažuju što je moguće više mladih glumaca i glumica kako bi im dali priliku da se predstave, imajući u vidu da su tokom prethodnih godinu dana imali ograničene mogućnosti, a da svake godine sa umetničkih fakulteta izlaze diplomci kojima je potrebna scena i publika. Ceo letnji program je podržao Grad Beograd, kroz projekat „Vračarsko leto”.

Nakon otvaranja, sledećeg ponedeljka publiku očekuje koncert pevačke grupe Kristali, koji su pripremili evergrin numere, a zatim, u sredu, predstava „Jazavac pred sudom”. Kraj jula, tačnije 30. jul, rezervisan je za predstavu „Zvezdani Gypsy Kabare”. Program za avgust će biti naknadno objavljen.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.