Pozorište Boško Buha – nova sezona i veliki jubilej

Pozorište Boško Buha

Pozorište Boško Buha – nova sezona i veliki jubilej

Ovu novu sezonu 2020/21. započinjemo sa posebnom radošću – prvo, posle velike pauze srećemo se ponovo sa našom dragom publikom i drugo, obeležavamo veliki jubilej – 70 godina Pozorišta Boško Buha.

Za Dan Pozorišta Boško Buha, 13. oktobar, pripremamo premijeru predstave „Snežana i sedam patuljaka” Ljubivoja Ršumovića u režiji Snežane Trišić. Ako je neki pisac za ovih sedamdeset godina obeležio Pozorište Boško Buha, ali i ono njega, onda je to upravo Ršum čiji stihovi govore veliku istinu da je ovo naše vreme „žurno, jurno, fiskulturno i burno preterano”. Upravo zbog toga zastajemo da sa publikom podelimo priču o odrastanju koja poručuje da je najlepša ona lepota koja dolazi iz dubine ljudskog bića. Sigurni smo da će naša publika uživati i u ovoj verziji priče o Snežani, omiljenoj junakinji mnogih detinjstava.

Takođe, povodom jubileja Pozorišta Boško Buha pripremamo Monografiju, najsveobuhvatniju do sada. U njoj će, iz različitih uglova, biti ispričane faktografske ali i veoma lične priče iz prošlosti i sadašnjosti Pozorišta, uz nadu da ćemo i u budućnosti nastaviti misiju koju su nam ostavili osnivači i svi važni umetnici koji su u njeno oblikovanje uložili sve vreme, entuzijazam, trud i dar. Prizivamo u sećanje Gitu Predić Nušić, Đurđinku Marković, Srboljuba Luleta Stankovića, Miroslava Belovića, Paola Mađelija, Dejana Mijača, a Ljubivoje Ršumović, Ivana Dimić, Milan Karadžić, Jagoš Marković, Tatjana Mandić Rigonat, Igor Bojović napisali su, svako iz svog ugla, spacijalno za ovu Monografiju svoja razmišljanja o Buhi. Razgovarali smo i sa nekadašnjim i današnjim članovima ansambla, koji su obeležili i danas obeležavaju odrastanje naših najmlađih sugrađana.

Dobro poznate predstave sa našeg reperotara Scene za decu i Večernje scene nastavićemo da igramo na sceni Teatra Vuk, uz poštovanje svih mera zaštite publike i naših zaposlenih.

Uđimo zajedno i u ovu sezonu – radosno i oprezno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *