Pola miliona recikliranih uređaja u Yettelu

Pola miliona recikliranih uređaja u Yettelu

Yettel je pre dve godine pokrenuo program reciklaže uređaja i do sada je sa korisnicima odložio više od 45 tona elektronskog otpada. To znači da je u ponovnu upotrebu vraćeno 7,8 tona bakra, 170kg srebra, 12kg zlata i 7kg paladijuma. Sjajan odziv korisnika pokazuje da ekološka svest u Srbiji raste i da se građani rado uključe, kada im se ponudi jednostavno i konkretno rešenje. Zato je Yettel odlučio da nagradi korisnike koji su reciklirali najviše uređaja, kao i osobu koja je reciklirala polamilioniti uređaj.

Najviše uređaja reciklirali su Slaviša Živković iz Kruševca, koji je reciklirao čak 131 uređaj i Aleksandar Mitrović iz Beograda, sa 39, dok je Nenad Čokorilo iz Surčina doneo je 500 000. uređaj na reciklažu. Dobitnicima je električne trotinete uručio Azfar Shah, direktor marketinga za fizička lica u Yettelu.

Prema podacima portala Statista.com, u svetu se godišnje proizvede preko 50 miliona tona elektronskog otpada, što je u proseku 7kg po glavi stanovnika. Procenjuje se da će do 2030. godine proizvodnja e-otpada dostići čak 75 miliona tona.