Pokretanje Inicijative Digitalna Srbija

Inicijativa Digitalna Srbija

Srbija postaje centar digitalnih inovacija u regionu

Kompanija Ringier Axel Springer i vodeće kompanije u oblasti tehnologije, IT i komunikacija pokrenule su neprofitno privatno udruženje „Inicijativa Digitalna Srbija“, sa ciljem predvođenja digitalnih inovacija za Srbiju i njene građane. Udruženje će se baviti unapređivanjem okvira i ekosistema neophodnog za obezbeđivanje tehnološkog preduzetništva i digitalnih inovacija u industriji i obrazovanju u Srbiji.

Osnivači inicijative su Infostud, Microsoft, Nordeus, Price Waterhouse Coopers, Ringier Axel Springer, Seven Bridges, Startit, Telekom Srbija i Telenor. Upravni odbor „Digital Serbia Initiative” sastojaće se od predstavnika kompanija osnivača. Odbor će predvoditi Branko Milutinović, generalni direktor i suosnivač Nordeusa.

Sve aktivnosti udruženja usmeriće se na unapređivanje okvira i investicione klime potrebne za tehnološko preduzetništvo, inovacije u srpskoj IT industriji i bolji nivo digitalne pismenosti i edukacije u digitalnoj ekonomiji. Sve kompanije koje žele da učestvuju u realizaciji ovog cilja i da doprinesu udruženju „Inicijativa Digitalna Srbija” pozvane su da se pridruže.

„Inicijativa Digitalna Srbija” prati uspeh udruženja „Digital Switzerland” i nastaviće ideju velikog broja digitalnih centara kao što su London, Tel Aviv i Berlin, koji su se rano pridružili pokretu digitalne tehnologije i inovacije.

Zahvaljujući razvoju digitala, uspeh sada može biti zasnovan na svojoj suštini: kreativnosti, znanju i profesionalizmu. To je naša prilika. Zajedno ćemo naporno raditi na tome da se srpske inovacije i uspešne priče mogu razvijati iz snažne osnove i da dobiju više pažnje. Zato je naša odluka da investiramo u digitalnu edukaciju i IT preduzetništvo izuzetno važna za budućnost čitave naše zajednice – Branko Milutinović, generalni direktor i suosnivač Nordeusa

Tehnološki razvoj donosi nezabeležene promene velikom brzinom. Inovacije u oblasti poslovanja i obrazovanja pomažu u unapređenju produktivnosti. To omogućava nova rešenja u razvoju proizvoda i usluga. Kao medijska kompanija, verujemo u važnost unapređivanja snage digitalnih inovacija u Srbiji, s obzirom na to da će ovo biti pokretač koji će omogućiti stvaranje novih poslova i porast našeg poslovanja. S „Inicijativom Digitalna Srbija” nastojimo da otključamo ogromni potencijal koji predviđamo za srpsku privredu i njene ljude – Jelena Drakulić-Petrović, generalna direktorka kompanije Ringier Axel Springer Srbija i osnivač i inicijator pokreta “Inicijativa Digitalna Srbija”

„Inicijativa Digitalna Srbija” omogućiće osnovne informacije i podršku inovativnim kompanijama i malim i srednjim preduzećima u IT sektoru u vođenju poslovanja u ovim oblastima, i pružiće pomoć kompanijama i zajednici u uspostavljanju kontakata preko različitih foruma i sajmova. Pored toga, udruženje će aktivno učestvovati u identifikovanju i rešavanju pravnih ograničenja koja usporavaju razvoj ePoslovanja u Srbiji, i obezbediće aktivnu podršku za tehnološke startap kompanije. Veb sajt www.dsi.rs je aktivan i sadrži detaljne informacije o projektu „Inicijativa Digitalna Srbija”.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.