Moja Srbija

Plodovi VlasineJedinstven i specifičan ukus prirode – Plodovi Vlasine

Zakoračite u svet netaknute prirode i zdrave hrane i osetite duh južne Srbije. Probajte proizvode nastale od plodova sa planinskih vrhova Vlasinskog jezera i čuvene leskovačke ravnice. Naši proizvodi su proizašli iz tradicionalnih recepata, koji su prenošeni godinama, sa kolena na koleno, pripremljeni na tradicionalan način, tj. na šporete na drva, u posebnim šerpama, bez dodatka konzervansa, veštačkih boja, aroma i zaslađivača, od svežih i kvalitetnih plodova, rukom branih, koji nisu prošli proces zamrzavanja.

Sve ovo daje našim proizvodima jedinstven i specifičan ukus, a ujedno dobijamo kvalitetan i zdrav proizvod što je i naš cilj.

Plodovi VlasineNalazimo se u Vlasotincu. Samo mesto ima odličan geografski položaj i klimatski uslovi su tokom cele godine povoljni za kvalitetan rast i uzgoj voća i povrća. U neposrednoj blizini Vlasotinca se nalazi čuvena leskovačka ravnica sa koje dobijamo najkvalitetnije povrće, a nedaleko od Vlasotinca se nalazi i Vlasinsko jezero, inače oblast koja je proglašena nacionalnim parkom i koja se nalazi pod zaštitom države, poznato po tome što se nalazi na nadmorskoj visini od 1220 metara, po plutajućim ostrvima, biljci mesožderci Rosulji i po netaknutoj prirodi. Ovo područje je okruženo planinskim vrhovima, koji su bogati šumskim plodovima i lekovitim biljem, što koristimo za spravljanje džemova, slatka, sokova, čajeva, melema i sl. Zbog svega ovoga kažemo da su naši proizvodi PLODOVI VLASINE. Jer voće i povrće koje koristimo za naše proizvode prate tok reke Vlasine, od njenog izvorišta nadomak Vlasinskog jezera na visini od 1200 metara, pa sve do njenog ulivanja, na nekih 70 km od izvorišta, u reku Južna Morava, koja je na nadmorskoj visini od oko 200 metara, i koja je okružena plodnom ravnicom. Zato možemo reći da ova geografska oblast spada u jedinstvene, ne samo u zemlji već i u instranstvu, i da se retko koja država može pohvaliti da na jednoj strani ima plodnu ravnicu, a da već posle 20-30 km ima bogate brdske i planinske krajeve.

Sirovine koje koristimo za proizvodnju su darovi prirode i nisu bili u dodiru sa hemijskim sredstvima za masovnu primenu u poljoprivredi. Zato su proizvodi koje Vama nudimo potpuno zdravi.

Kontakt podaci:
ZIMNICA.RS
Mihajla Mihajlovića 5
16210 Vlasotince, Srbija
Tel: 062/899-59-23
E-mail: zimnica.vlasotince@gmail.com
E-mail: zimnica.prodaja@gmail.comTelefon:

www.zimnica.rs


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]