Pijanistkinja Nada Kolundžija u Guarneriusu

Nada Kolundžija

Pijanistkinja Nada Kolundžija u Guarneriusu

U nedelju, 27. decembra, s početkom u 16 časova, naša proslavljena pijanistkinja Nada Kolundžija održaće višemedijski koncert pod nazivom „Moj prijatelj klavir” u Ustanovi Gvarnerius. Na programu će biti savremena klasična dela Aleksandre Verbalov, Floran Žis, Žozefa Nikole Pankrasa, Džulije Volf, Majke Nasa i dr. Muzički program pratiće i video radovi Dinke Pinjon, Milana Popovića i Andreje Milinovića. Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije na info@guarnerius.rs ili 069/36 12 038, zbog ograničenog broja mesta. Projekat su podržali Ministarstvo kulture i informisanja i SOKOJ.

Nada Kolundžija je koncertna pijanistkinja, najznačajniji srpski izvođač i pasionirani promoter savremene muzike. Ostvarila je izuzetno veliki broj koncerata u zemlјi i inostranstvu. Gostovala je na brojnim festivalima i dobitnica je brojnih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja, od kojih su poslednje u nizu osvajanje zlatne medalje na Internacionalnom takmičenju Global Music Awards za izdanje UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir (1914– 2014), kao i nagrada magazina Muzika klasika za ženskog izvođača 2019. godine. Beogradska publika je veliki broj dela klasika 20. veka prvi put čula zahvalјujući njenim izvođenjima. Ostvarila je veliki broj srpskih i svetskih premijera i svoj repertoar stalno proširuje novim kompozicijama inostranih i domaćih savremenih autora, od kojih su joj mnoga i posvećena. Svoje nastupe obogaćuje sviranjem prepariranog klavira, klavira igračke, upotrebom glasa i snimlјenih zvučnih matrica, kao i multimedijalnim konceptima.

Redovno nastupa sa svojim bratom Jovanom Kolundžijom. Dugogodišnji je saradnik i gost muzičar ansambla Les AMIS iz Toronta. Bila je višegodišnji član beogradskog Ansambla za drugu novu muziku i ansambla Krosover elita, fuzija klasike i džeza. Imala je turneje po Americi i Kanadi, Kini, Indiji i Meksiku i nastupala je u Mađarskoj, Holandiji, Tajlandu, Nemačkoj, Španiji, Ukrajini, Austriji, Italiji, Rumuniji, Grčkoj, Francuskoj i zemlјama bivše Jugoslavije.
Nastupala je na međunarodnim festivalima: Dubrovačke letnje igre, Ohridsko leto, Muzičko bijenale Zagreb, CHINCH – Beograd, Interfest – Bitola, Hvarske letnje priredbe, A tempo – Podgorica, BEMUS i BELEF – Beograd, Muzički Temišvar, Međunarodna tribina kompozitora – Beograd, Festival Ljublјana, CONTRASTS – Lavov, Kiev Music Fest, PLANUM – Budimpešta, Mađarska, Festival povodom 60-og rođendana H.M. kralјa – Bangkok – Tajland, NOMUS – Novi Sad i drugim.

Nastupala je u Sali Gavo u Parizu, Akademiji Santa Ćećilija u Rimu, Kenedi centru u Vašingtonu, Konzervatorijumu Nove Engleske i Berkli koledžu u Bostonu, zatim u Nјujorku, Montrealu, Torontu, Nјu Delhiju i mnogim drugim. Nada Kolundžija je rođena u Beogradu. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Beogradu, u klasi profesora Dušana Trbojevića, a usavršavala se na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti u klasi čuvenog pijaniste i profesora Zoltana Kočiša.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *