Putujuće pozorište Šopalović

Ovacije za Šopaloviće u Zagrebu

Predstava Putujuće pozorište Šopalović Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića izvedena je u subotu, 21. maja, sa velikim uspehom, na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Sala koja prima više od 700 gledalaca bila je popunjena do poslednjeg mesta, a karte za gostovanje JDP-a bile su rasprodate čim su ušle u prodaju. Publika je sa velikom pažnjom i ushićenjem pratila predstavu, povremeno je „prekidajući” smehom ili aplauzima.

Ansambl predstave u kome su: Dragan Bjelogrlić, Jasna Đuričić, Nenad Jezdić, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Jovana Belović, Sanja Marković, Irfan Mensur, Miloš Samolov, Milica Sužnjević, Miona Marković, Teodora Tomašev, Tara Milutinović, Vanja Radivojević i Nađa Ristić publika je nagradila petominutnim stajaćim ovacijama koje su prava retkost kod zagrebačke publike kako su nam rekli domaćini.

Uzvratno gostovanje HNK iz Zagreba na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta planirano je već za 4. jun, kada će biti izvedena predstava U agoniji Miroslava Krleže u režiji Ivice Buljana. U predstavi igraju: Krešimir Mikić, Nina Violić, Livio Badurina, Ksenija Marinković…