Narodno pozorište

Operski događaj „Nessun dorma… Suona la musica divina” u Narodnom pozorištu

U scenama iz opera „Aida”, „Karmen”, „Boemi” i „Trubadur” pod simboličnim nazivom „NESSUN DORMA… SUONA LA MUSICA DIVINA” (NIKO NE SPAVA… SVIRA BOŽANSKA MUZIKA), nastupiće ansambl Opere 8. maja, u 19.30 časova, na Velikoj sceni.

Ovaj operski događaj uz učešće solista, Orkestra i Hora Opere Narodnog pozorišta, pod dirigentskom upravom Dejana Savića i u režiji Ivane Dragutinović Maričić, predstaviće segmente iz pomenutih opera.

Program je tako koncipiran da se u skladu sa epidemiološkom situacijom i uz poštovanje pravila izvedu segmenti iz opera, odnosno čitave scene sa kostimiranim solistima, članovima Hora i Orkestrom na sceni.

Iz Verdijeve „Aide” biće izveden drugi i treći čin, uz učešće Ane Rupčić, Aleksandra Stamatovića i Nataše Jović Trivić, a iz Bizeove „Karmen”, treći čin, sa Aleksandrom Angelov, Ivankom Raković Krstonošić, Ivanom Živadinović i Nevenom Bridžen.

U nastavku ovog događaja Dušan Plazinić i Aleksandra Stamenković izvešće scenu iz prvog čina Pučinijevih „Boema”, dok je samo finale programa rezervisano za scene iz prvog čina opere „Trubadur” Đuzepea Verdija, gde će nastupiti Nenad Jakovljević, Jasmina Trumbetaš Petrović, Dragutin Matić, Dušan Plazinić i Isidora Stevanović.

Na ovaj način umetnici nastoje i istrajavaju u nameri da svojoj vernoj publici vrate predstave koje su sastavni deo aktuelnog repertoara Opere.

Ulaznice mogu da se kupe na blagajni Narodnog pozorišta i online ovde.

Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.