Moja Srbija

Novih 400.000 vaučera za odmor u Srbiji

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da, kao jednu od mera za ublažavanje krize nastale zbog epidemije koronavirusa, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije razmatra odluku da se pusti u opticaj još 400.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji 2020. godine.

Podsećamo da je osnovna količina od 100.000, kao i dodatna količina od 60.000 vaučera predviđenih za ovu godinu, potrošena u rekordnom roku, za samo mesec i po dana.

Pretpostavljamo da će Vlada Republike Srbije uneti izmene u načinu dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u Srbiji, pre svega u tome ko može koristiti vaučere i gde se oni mogu koristiti.

Vrednost svakog pojedinačnog vaučera je, kao i do sada, 5.000 dinara. O tome ko ima pravo da konkuriše za vaučere izvestićemo vas čim Vlada Srbije usvoji predlog nadležnog ministarstva.

Pravo na vaučer, korisnik može ostvariti samo u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta u trajanju od najmanje pet noćenja.

Vaučerom se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge i boravišna taksa, već samo usluga smeštaja.

O načinu na koji će građani moći da se prijave za vaučere uskoro ćemo vas obavestiti.

KLIKNITE NA OVAJ LINK da biste izabrali destinaciju i objekat u kome želite da provedete svoj odmor.

Vaučeri za odmor u Srbiji


Za uputstvo o vaučerima: ko može dobiti vaučer za odmor u Srbiji, šta je potrebno za dobijanje vaučera, kako dobiti vaučer, kuda sa vaučerom – kliknite na OVAJ LINK

 

 

Informacije za ugostitelje koji žele da učestvuju u akciji

Uslugu smeštaja mogu da pružaju preduzetnik, privredno društvo, drugo pravno lice, fizičko lice, kao i zdravstvene ustanove koje pružaju usluge smeštaja u skladu sa zakonom.

Posebno se pozivaju ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim objektima da ispune svoju zakonsku obavezu i podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave radi evidentiranja. Oni koji ne budu evidentirani neće moći da učestvuju u programu dodele vaučera.

Ugostitelj usluge smeštaja može pružati od narednog dana od dana objavljivanja na listi Ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera.

Na sledećim linkovima možete preuzeti dokumentaciju, koja je potrebna ukoliko želite da i za vaš objekat bude omogućeno učešće u šemi raspodele vaučera za odmor u Srbiji 2020.
Poziv ugostiteljima radi realizacije šeme dodele vaučera 
Obrasci – Prjave za ugostitelje
Obrazac izjave 1
Obrazac izjave 2

Pozivamo vas da postanete član Kluba Moja Srbija  i da predstavite svoj ugostiteljski objekat posetiocima portala www.MojaSrbija.rs i www.vauceri.rs, kao i čitaocima časopisa „Moja Srbija“.

Portal www.MojaSrbija.rs je najposećeniji portal u sferi domaćeg turizma u Srbiji. Samo tokom prva dva meseca ove godine zabeležili smo oko 2.000.000 pregleda naših stranica. Očekujemo da ćemo ove godine zabeležiti blizu 10.000.000 pregleda. Većinu posetilaca portala, preko 70%, čine građani koji su zainteresovani za odmor u Srbiji. Najviše njih dolazi preko Google pretraživača.

Veliki procenat zahteva za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji, stiže upravo preko našeg portala www.MojaSrbija.rs.

Najposećenija stranica na portalu je stranica koja govori o mogućnostima za dobijanje vaučera: https://www.MojaSrbija.rs/wp/preuzmite-svoj-besplatan-vaucer-od-5-000-dinara/

O uslovima učlanjenja u Klub Moja Srbija možete se informisati NA OVOM LINKU.