Nove C dečije supe „Frozen“ i „Star Wars“

Nestle C supe

Nove C dečije supe „Frozen“ i „Star Wars“ za balansiran obrok sa optimalnom količinom soli

Nestlé prvi u Evropi proizveo supe za decu sa motivima omiljenog crtanog filma „Frozen“ i hit serijala „Star Wars“. Pored oblika testenina, supe prepoznatljive i po receptu posebno prilagođenom deci.

Beograd, 12. septembar 2016. godine – Edukativna kulinarska radionica koju organizuje kompanija Nestlé, ovog vikenda okupila je novinare beogradskih redakcija koji su se sa svojom decom okušali u pripremi ukusnih i balansiranih obroka. Tokom dvočasovnog druženja sa profesionalnim kuvarom i nutricionistom, novinari i deca su pokazali umeće u pripremanju pasta bolonjeze, pilećih rolnica, salate i dezerta.

Nestle C supeU okviru radionice, poseban akcenat je stavljen na značaj i pripremu dečijih supica, a ovom prilikom su predstavljene i nove C dečije supe sa imenima deci omiljenog crtanog filma „Frozen“ („Zaleđeno kraljevstvo“) i serijala „Star Wars“ („Ratovi zvezda“). Supe su blagog ukusa, sa komadićima povrća i zabavnim testeninama u obliku deci najdražih likova.

Sadržaj C dečijih supa čine odabrani i dobro poznati sastojci koji se nalaze i u vašoj kuhinji, kao i optimalne količine soli, što je od velikog značaja za pravilnu dečiju ishranu. Roditelji mogu da odahnu, jer će uz omiljene likove u porciji C dečije supe, najmlađima od sada moći da obezbede obrok zabavnog karaktera.
„Instant supe su inače poznate po svojim sastojcima koji odgovaraju kako nutritivnim, tako i zahtevima lakog spremanja. Masti u supama ove vrste su umerene i odgovaraju balansiranoj ishrani, a povrće dehidrirano“, izjavila je nutricionistkinja i predsednica Udruženja dijetetičara-nutricionista predškolskih ustanova Srbije, Vesna Zečević. „Osim u redovnoj ishrani, supe se generalno preporučuju i kod nekih akutnih stanja organizma poput umora, niskog krvnog pritiska, dehidratacije, kada je neophodno povratiti organizmu tečnost i elektrolite“, dodala je Zečević.
Mališane je nekad teško nagovoriti da jedu povrće i supu, pa su C supe sa njima omiljenim likovima princeze Elze i Darta Vejdera sjajan način da se zabave uz balansiran obrok sa optimalnom količinom soli, koji može biti i dobar početak ručka.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *