Moja Srbija

Niz događaja u okviru Dana evropske baštine u Božidarcu

Niz događaja u okviru Dana evropske baštine u Božidarcu

Božidarac vas poziva na prvi događaj u okviru Dana evropske baštine u sredu, 15. septembra, u 20 časova, na kabare komediju „Nas dve”. Zatim, u subotu, na projekciju filma „Čudesna sudbina Amelije Pulen”, kojom se obeležava dvadeset godina od primijere. Pored toga, Dani evropske baštine će biti obeleženi i otvaranjem izložbe o životu Nikole Tesle, italijanskog umetnika Daniele Meucci, koji već nekoliko godina živi u Beogradu.

Niz događaja u okviru Dana evropske baštine u Božidarcu

Kabare komedija „Nas dve” je duhovita, zabavna i veoma atraktivna priča o ženi, koja je opsednuta karijerom, dok njenom alter-egu nedostaje ljubav. Jedna od „njih dve” bombarduje publiku receptima, savetima i novim metodama za uspeh u društvu. Dok se druga, nežnija verzija nje same, pesmom bori za ljubav, romantiku i „ono malo duše”. Dve potpuno različite žene spaja jedno kabaretsko veče u kom se „spontano” peva, glumi i nazdravlja životu. U ovim urbanim vremenima, gde zarad karijere, sve više žena zanemaruje prirodu, materinstvo, ljubav, kabare je podrška prirodno lepoj i nežnoj ženi.

Tekst, režija, gluma: Tatjana Kecman

Peva: Ana Radonjić – Zoe Kida

Dani evropske baštine su najpoznatiji kulturni događaj u kome učestvuju građani i građanke širom Evrope. Pokrenut 1985. godine u Francuskoj, program je organizovan kao zajednička inicijativa Saveta Evrope i Evropske unije. Cilj je da se podigne svest o evropskom kulturnom bogatstvu, stimuliše interesovanje za evropsko kulturno nasleđe, ali i da se gradi tolerantno društvo koje se suprotstavlja rasizmu i ksenofobiji.

Podrška: Beogradska opština Vračar i Grad Beograd

Ulaz je slobodan na sve događaje.