Neophodno hitno čišćenje Potpećkog jezera

Neophodno hitno čišćenje Potpećkog jezera

Neophodno hitno čišćenje Potpećkog jezera

Sastanak održan povodom rešavanja problema nagomilanog komunalnog otpada u Potpećkom jezeru, koji su prethodnih dana naneli buični potoci preko pritoka reke Lim, rezultirao je dogovorom o hitnom postupanju i uklanjanju otpada sa ovih područja.

„U ovom trenutku je najvažnije da se ukloni komunalni otpad koji se taloži u Potpećkom jezeru i zato pozivam sve jedinice lokalne samouprave iz ovog dela Srbije da se maksimalno uključe u akciju čišćenja koja će biti započeta narednih dana, a mi ćemo nastaviti da im pomažemo u rešavanju problema sa smetlištima i divljim deponijama”, poručila je ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović.

Na sastanku je postignut dogovor o hitnoj intervenciji i čišćenju Potpećkog jezera, a akciju će sprovesti JVP „Srbijavode” i EPS.

Pored čamaca i mehanizacije, potrebno je obezbediti i više stotina kamiona za transport otpada koji će se odvoziti na deponiju „Duboko” u Užicu. Na sastanku je najavljeno i da će JP „Elektroprivreda Srbije”, u saradnji sa preduzećem iz Bosne i Hercegovine, hitno započeti uklanjanje otpada na brani u Višegradu.

Izvor: srbija.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *