b92Plaketa za podršku društveno odgovornim akcijama u Srbiji u prethodnih godinu dana u okviru dodele priznanja “Moj izbor” pripala je TV B92.

Komisija za dodelu priznanja “Moj izbor” uručila je plaketu našoj kući zbog celokupnog doprinosa naše televizije, radija i veba društveno odgovornom poslovanju.

Priznanje „Moj izbor“ dodeljuju udruženje „Moja Srbija“ i Privredna komora Beograda, sa ciljem da podstaknu razvoj proizvodnje i ulaganja u unapređenje kvaliteta domaćih proizvoda i usluga u Srbiji.

Dodelom priznanja za drušveno odgovorno poslovanje ističu se kompanije koje na odgovoran način posluju, brinu o svojim radnicima, o životnoj sredini, lokalnoj zajednici i o društvu u celosti.

U našoj industriji, pored televizije B92, plaketu je dobio i RTS.

Pored toga, priznanja su dobile i sledeće kompanije – Unikredit banka (za podršku humanitarnim akcijama), Delta holding (za podršku osobama sa invaliditetom), Banka Inteza (za čuvanje kulturne baštine), Holcim (za ulaganje u lokalnu zajednicu) i Srpska banka (za podršku obrazovanju mladih).

Kompanija NIS dobitnik je zlatne medalje kao društveno najodgovornija kompanija u Srbiji u prethodnih godinu dana, dok je Fondacija Ana i Vlade Divac dobitnik zlatne medalje za najbolju društveno odgovornu akciju u prethodnih godinu dana.