Moj izbor 2015 znakDodelu priznanja “Moj izbor” organizuje udruženje “Moja Srbija” pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Kancelarije potpredsednika Skupštine Republike Srbije dr Vladimira Marinkovića, kao i Privredne komore Beograda. Cilj akcije je podsticanje razvoja domaće proizvodnje i poboljšanja kvalliteta robe i usluga u Srbiji.

Priznanje “Moj izbor” je jedino priznanje u Srbiji koje se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovo priznanje se mogu nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Da bismo stekli uvid u mišljenje potrošača, naš tim će obići Srbiju. Zahvaljujući kompaniji Delhaize Serbia (Delez Srbija), koja nam je omogućila anketiranje u Maxi supermarketima, dobićemo stavove velikog broja kupaca, na osnovu kojih ćemo sredinom marta dodeliti priznanja “Moj izbor 2015″.

Istraživanje „Moj izbor 2015“ se vrši u 15 gradova Srbije, na reprezentativnom uzorku kupaca. Ukrštanjem podataka o strukturi subpopulacije potrošača i zvaničnih statističkih podataka o strukturi i raspodeli stanovništva Srbije, formiran je stratifikovani uzorak od 2.000 ispitanika u kome su bitne osobine i atributi uzorka pažljivo usklađeni sa karakteristikama kupaca u Srbiji. Anketiranje obavlja tim obučenih i iskusnih anketara udruženja „Moja Srbija“. U proces istraživanja nisu uključeni nepoznati volonteri. Anketiranje se vrši u Maxi supermarketima i u njemu učestvuju oni građani koji su obavili kupovinu. Prosečno popunjavanje ankete traje oko 10 minuta, a svaki učesnik dobija odgovarajući poklon.

Rezultati istraživanja i imena dobitnika priznanja „Moj izbor 2015“ će biti objavljena sredinom marta 2015. godine. Tada ćemo objaviti i rezultate internet glasanja.

Moj izbor za društvenu odgovornost