Metalac – Mislim dizajn – saradnja dizajnera i industrije

Metalac

Radovi svetskih i domaćih dizajnera na izložbi Metalac posuđa

Retrospektivna izložba kompanije Metalac doo, sa naslovom „Mislim dizajn“ biće otvorena u četvrtak, 5. oktobra 2017. u 19 časova u galeriji Štab u Beogradu (Crnogorska 10).

Izložba će beogradskoj javnosti predstaviti deceniju saradnje sa dizajnerima – u saradnji sa Fakuletom primenjenih umetnosti u Beogradu, Metalac želi da ukaže na neophodnost i smisao saradnje dizajnera i indrustrije. Iz bogate palete, koja sadrži više od 2000 radova i ideja dizajnera, izdvojeni su proizvodi koji su doživeli uspeh na tržištu, kao i nagrađeni projekti koji će u budućnosti možda biti realizovani – kako na posuđu, tako i opremi za kuhinju.

Odabrani radovi obuhvataju saradnju sa svetskim dizajnerom Karimom Rašidom, sa domaćim dizajnerima Nikolom Kneževićem, Dušanom Lazićem i Slobodanom Jelesijevićem, kao i nagrađene radove studenata FPU koji su nastali kao odgovor na poslednja dva konkursa koje je Metalac realizovao sa ovim fakultetom. Pored toga, na izložbi će biti prikazani i nagrađeni radovi sa konkursa Nove uspomene/New memories, realizovanog u saradnji sa Balkanskom dizajnerskom mrežom i Mikser House-om, kao i radovi nastali na facebook konkursima, koji su takođe imali veliki odziv i veoma kvalitetan ishod.

Izložbu će otvoriti Dragoljub Vukadinović, predsednik Metalac grupe i prof. dr Zoran Blažina, dekan Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Izložba traje do 6. oktobra 2017. u Galeriji Štab, Crnogorska 10, do 20 časova.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *