Marka Žvaka @PROSTOR Live stream

Marka Žvaka

Marka Žvaka @PROSTOR Live stream

ČETVRTAK 26. NOVEMBAR OD 18.30 ČASOVA
https://www.facebook.com/prostorgradic

Razgovor sa prepoznatljivim dvojcem Dušanom Čavićem i Dušanom Šaponjom, autorima emisije „Marka Žvaka”, biće održan u četvrtak (26.11) od 18.30 časova. Zbog trenutnih epidemioloških mera koje su na snazi, program će isključivo moći da se prati putem prenosa uživo na Fejsbuk stranici PROSTOR.

Kroz razgovor sa autorima, osvrt će biti na 20 godina njihovog postojanja i na neke od najupečatljivijih momenata iz brojnih emisija.

Od „Pipača hleba” i nezaboravnog ciklotrona na B92 do samostalne platforme, prvi nezvanični internet fenomeni kod nas, neprestano osvajaju srca svojih gledaoca, ali i prenose fenomene naše kulture, svakodnevnice i mentaliteta.

Sloboda govora, jednostavnost izraza, veličanje humora i svakodnevnih malih lepota, kao i nužno praćenje svih društvenih aktuelnosti, postavili su ovaj fantastični dvojac na vrh domaće informativne i dokumentarne scene.

Dušan Šaponja i Dušan Čavić su od 1994. novinari, autori radio i tv emisija. Emisije TV serijala „Ciklotron” i „Marka Žvaka” emitovane na TV B92, više puta su nagrađivane u zemlji i inostranstvu. Njihov film PRC je 2008. proglašen za najbolji kratki film na festivalu dokumentarnog filma Kratkofil u Banji Luci.

Svoje znanje usavršavali su i na Discovery masterschoolu 2009. i to kao jedini polaznici van teritorije EU. Osvajaju nagrade za najbolji projekat sa trejlerom filma Biba Struja na festivalima ZagrebDox i IDFA 2010. godine. Prvi dokumentarni film „Biba Struja” završavaju 2012. godine.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.