Moja Srbija

U tom bezdanu

Manifestacije u Somboru

Fijakerijada „Konji naši razigrani” u Doroslovu

U nedelju, 29. avgusta, u podne će na doroslovačkim ulicama odjekivati topot konja pristižući iz okolnih mesta. Zvuk potkovica će se čuti do sportskog igrališta „Mostonga”, gde će biti održana treća fijakerijada.

Zvuci vojvođanske muzike, izlagači starih zanata, rzanje konja i žamor razdraganih učesnika, zasigurno će ostaviti traga u vašem sećanju.

Prijave su u toku kod: Željko Andrašić, 069-1810-501

„U tom Bezdanu”

Izložba hobista i kolekcionara pod nazivom „U tom Bezdanu” biće predstavljena 21. avgusta, u Bezdanu, sa početkom u 14 časova.

Posetioci će imati priliku da obiđu izložbu proizvoda od drveta „Dobro drvo”, prisustvuju otvaranju Muzeja parfemskih bočica „Pudar” (na novoj lokaciji), kao i da pogledaju izložbu lokalnih hobista i kolekcionara sa prodajnim delom. Izložba „U tom Bezdanu” će se odvijati u prostorijama „Agrobezdan”, Somborski put bb. Dešavanje organizuje PR „Bezdanska bajka”, ulaz je besplatan. Izložba se zatvara istog dana u 20 časova.

Izložba staparskog goluba

Datum održavanja: 14.08.

Izložba staparskog goluba okuplja odgajivače te rase golubova iz cele Vojvodine.

Organizator: tel. 063/7033-776, 063/831-6554

Smotra paradnih konja i fijakera

Datum održavanja: 22.08.

Manifestacija obuhvata Prvenstvo Srbije u dvopregu, KUP Stapara, Reviju zaprega tradicionalnog tipa i Četvoropreg – vožnja na kapije. Ovo je za sada jedino takmičenje ovog tipa u somborskoj opštini. Informacije: tel. 025/5827-971

Međunarodni sajam pčelarstva

Datum održavanja: 27- 28. avgust

U organizaciji Udruženja pčelara „Avram Maksimović”, u ulici Kralja Petra I u Somboru, pčelari somborske i apatinske opštine priređuju Međunarodni sajam pčelarstva. Pored raznovrsnih proizvoda od meda, izložena je i pčelarska oprema najpoznatijih proizvođača iz zemlje i inostranstva, kao i raznovrsno cveće i proizvodi domaće radinosti.