Letnja berza ploča pod zvezdama

Veče YU vinila

Letnja berza ploča pod zvezdama

U okviru programa Leto u muzeju, Muzeja Jugoslavije, u subotu, 24. avgusta, od 19 časova, organizovano je celovečernje besplatno (sub)kulturno druženje na platou ispred muzeja.

Velika otvorena berza ploča, biće deo sveobuhvatnog programa pod nazivom Veče YU vinila, u organizaciji Muzeja Jugoslavije, kojim će muzej za ovu godinu i zatvoriti, svoje već tradicionalno, Leto u muzeju.

Paralel festival će se pobrinuti kroz berzu ploča pod otvorenim nebom, da raznovrstan izbor vinila tematski isprati događaj, koji će osim muzičkog dela, kroz nastupe nekoliko DJ-eva s prostora nekadašnje Jugoslavije (Tetkine radosti, F.U.N.K.cioner) sadržati i socijalnu komponentu. Pored brojnih učesnika, biće tu i časopis Lice ulice, kao i Svratište za decu – kafe bar 16, tako da je ovo prilika da se podrži i njihov rad.

Dj F.U.N.K.cioner je beogradski kolekcionar crnog zvuka i organskog gruva u agregatnom stanju vinila. Počeo je da vrti muziku po gradu kako bi se fanki brejkovi i gruvovi češće čuli iz zvučnika. Kao strastveni digger dragulja iz ex YU funk/soul/jazz opusa za „Veče YU vinila“ pripremiće poseban izbor koji se bazira na jugoslovenskom zvuku.

Deejay Woo Dj i Dj Borja Borka iz sastava Tetkine Radosti su opsesivni sakupljači ploča i di-džejevi koji pretražuju buvljake i second-hand prodavnice ploča u potrazi za zaboravljenim, a vrednim komadima lokalne muzičke prošlosti. Filtrirajući stara vinilna izdanja, stvaraju unikatne setove i mikseve koji ispisuju nova poglavlja istorije jugoslavenske pop muzike menjajući pritom postojeće žanrovske kanone.

Za sve ljubitelje i kolekcionare vinila Paralel – Beogradski Festival Subkulture pripremio je berzu ploča kako bi posetioci mogli da razgledaju i pazare zaboravljene jugoslovenske vinile. Za spektakularni ambijent pobrinće se Incredible Bob, a za osveženje ekipa iz Zaokreta, Kabinet Brewery i kafe 16 koji će praviti LimuNADU za Svratište. Ne smemo zaboraviti i naše divne drugare prodavce časopisa Liceulice.

Nema razloga da ne budete deo ovog sjajnog događaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *