Kreativni Centar: Tri društvene igre

Kreativni centar: Tri nove društvene igre

Igre Dingo, Magična četvorka i Mace pecaju

Osim što pružaju zabavu i omogućavaju nam da se družimo, društvene igre su idealne za sticanje brojnih znanja i veština – kroz njih se uče novi pojmovi, podstiču se koncentracija i logičko razmišljanje, razvijaju se mašta i kreativnost. Društvene igre nas uče tome da poštujemo pravila, razvijamo strategije, donosimo odluke, preuzimamo rizike, kao i to kako da se nosimo s porazom i da poštujemo saigrače.

Skoro svako je u detinjstvu igrao neku od društvenih igara, poput Čoveče, ne ljuti se, monopola ili tablića, a sve je više i odraslih koji uživaju u igranju i istraživanju novih društvenih igara.

Pored dobro poznatih igara Mala igra memorije, 7 porodica, Crni Petar i Blizanci u izdanju Kreativnog centra objavljene su tri nove društvene igre – Dingo, Magična četvorka i Mace pecaju! Namenjene su mališanima starijim od četiri godine, ali predlažemo da učesnici u igri, osim dece, budu i roditelji, jer je igranje s decom najbolji način porodičnog zbližavanja.

Dingo je igra zapažanja i brzine. Na kartama različite boje prikazane su razne životinje. Igra se tako što se spajaju karte po principu ista životinja ili ista boja, a postoje i specijalne karte kojima se tok igre može promeniti. Pobeđuje igrač koji se prvi oslobodi svih karata.

Brzina i pronicljivosti biće vam potrebni za igru Magična četvorka. Cilj igre je sakupiti četiri iste magične karte pre drugih igrača! Ova igra se može igrati i u parovima – formiraju se dve ekipe od po dva igrača.

Cilj igre pronicljivosti Mace pecaju jeste da se istraži more, ulovi što više morskih životinja i izbegnu konzerve, jer se zbog njih ostaje bez poena. Pobednik je onaj igrač koji osvoji najviše poena!

Pored karata s predivnim ilustracijama, u svim igrama se nalazi detaljno uputstvo koje će vam pomoći da bolje razumete cilj i pravila igre, tok partije, a naći ćete i ideje o tome šta da uradite ako poželite da igru učinite uzbudljivijom.