Moja Srbija

Koncert „Proleće flaute” - studenti FMU iz klase orkestarskih deonica profesorke Stane Krstajić

Koncert „Proleće flaute”

DRUGA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u četvrtak, 5. maja, u 19 časova, prisustvujete koncertu „Proleće flaute”, petnaestom koncertu popularne i klasične muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u petak, 6. maja, od 19 časova. Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na koncertu „Proleće flaute” će nastupiti studenti Fakulteta muzičkih umetnosti iz klase orkestarskih deonica profesorke Stane Krstajić: flautisti Marija Kovač, Andrijana Gvozdenović, Rezeda Valeva, Natalija Dorić, Andrijana Gorišek, Natalija Kojičić, Andrija Sekulić, Bogdana Medenica, Tijana Mačužić, Biljana Beara, Ana Nikolić, Milica Jovanović, Dominika Krmpotić i Strahinja Radojičić uz klavirsku pratnju Ružice Stamenković i Mihajla Stojičića.

Na programu su dela kompozitora Baha, Gluka, Čajkovskog, Bizea, Smetane, Debisija, Prokofjeva i Stravinskog.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” je i izvođenje kompozicije iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije, a na predstojećem koncertu mladi muzičari će specijalno za ovu priliku izvesti dve numere srpskih kompozitora.

U drugoj sezoni ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” je obogaćen nastupima muzičkih talenata. Nakon izvanrednih koncerata violinistkinje Dunje Kalamir, gitariste Vuka Vukajlovića, violončeliste Vuka Ovaskainena, violinistkinje Kate Stojanović i Tare Kostadinović, studentkinja profesorke Maje Jokanović, klavirskog tria „Passion” i gitarskog dua Ivane Sakač i Anđele Bekrić, studenata iz klase profesorke Vesne Jansens, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim višestruko nagrađivanim studentima profesorke Stane Krstajić.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.