Vrooom

Koncert na Zidiću: Vrooom

Petak, 1. septembar, u 20 časova, Dom omladine Beograda, Plato Milana Mladenovića

Za kraj jedanaeste sezone programa Koncerti na Zidiću, u organizaciji Doma omladine Beograda, grupa Vrooom promovisaće izdanje „Prolazno vreme” na Platou Milana Mladenovića.

„Prolazno vreme” je mini album koji sadrži šest pesama i biće objavljen 31. avgusta, za diskografsku kuću Multimedia Music. Na EP-u se nalaze i neke od pesama koje su deo tematskog koncerta „Erotizam”.

Tokom nastupa grupe Vrooom na Zidiću, diskografska kuća Multimedia music deliće posetiocima kartice sa QR kodom pomoću kojeg će mini album „Prolazno vreme” moći da se presluša. Osim koncerta, promociju će činiti i DJ set grupe Vrooom, a za prisutne će biti pripremljeno i posluženje.

Mini album „Prolazno vreme” najavili su singlovi „Klik”, za koji je snimljen i video spot, kao i „Svima treba ljubav”.

Za pesme „Klik” i „Svima treba ljubav” tekst je pisala dramatuškinja Minja Bogavac, sa kojom je kompozitor i frontmen benda Marko Grubić sarađivao u pozorištu na nekoliko predstava.

Vrooom je muzička grupa iz Beograda. Od 1999. do 2011. godine objavili su pet albuma. Singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji, a grupa je održala nekoliko stotina nastupa u Evropi svirajući u različitim koncertnim prostorima – od andergraund klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Neki od ovih muzičko-scenskih projekata bili su najuspešniji u Srbiji, kako u pogledu broja gledalaca, tako i u pogledu dodeljenih umetničkih nagrada. Dobitnici su brojnih priznanja, između ostalih tu su „Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku” 2013. godine, nagrada „Davorin Popović” za najbolji vokal na albumu i „Izvođač godine TV Metropolis” 2006. godine…

Aktuelnu postavu benda čine: Tamara Radovanović (glas), Ana Vučić (glas), Katarina Popović (glas), Nebojša Brdarić (frule, zurla, duduk), Marko Grubić (bas gitara, elektronika) i Vladimir Marinković (bubanj).