Kolja novim albumom poručuje „Sve će biti dobro, ljubičice”Kolja novim albumom poručuje „Sve će biti dobro, ljubičice”

Kolja i Grobovlasnici objavili su svoj prvi singl „Sve će biti dobro, ljubičice” sa novog albuma „Sreća i druge brige”, u izdanju promoterske kuće Long Play

„Ova pesma je rekapitulacija mojih 35 godina života u Beogradu. Sve što se u njoj spominje, već sam, na neki način, pominjao i ranije i sad se sve sabralo u Ljubičicu. Mogla je da se zove i – Beograd, pošto Beli grad i jeste glavni junak ove pesme. Voja i ja smo uvek voleli da sviramo bugi-vugi, i sad nam se pružila prilika da se malo vratimo korenima”, rekao je Kolja.

Prošlo je gotovo pet godina od poslednjeg albuma „4 prsta” Kolje i Grobovlasnika. Zato je vest da je nedavno završio snimanje novog albuma i da će se on pojaviti krajem juna i te kako sve obradovala.

Kolja i Grobovlasnici nastupiće u Nišu, 23. juna, u Dvorištu Univertizeta (Banovina), sa početkom u 21 čas. Na tom koncertu koji je zapravo i promocija novog izdanja, publika će imati priliku da premijerno čuje izvođenje nekoliko novih pesama.

Nakon nastupa u Nišu, Kolja će u Domu omladine Kragujevca, 24. juna, biti deo „Priče sa autorom”, od 19 časova, dok će na glavnoj bini Arsenal Festa natupiti u subotu, 1. jula, od 19.50 časova.

Pre svega poznat i priznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja je status kultnog autora srpskog bluza počeo da gradi albumom „Mama, nemoj plakati” (2001), a strpljivo ga je učvršćivao sledećim „Kolja” (2009), trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom „Grobovlasnici” (2013) i odlično prihvaćenim „4 Prsta” (2018), sa koga su se izdvojile „Može malo sutra”, „Ala je lep ovaj svet”, „Svaku noć je isti mrak” i „Život je san”.

Veliku popularnost zadobila je i numera „Meksikanac”, koja je kao singl objavljena 2020. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=NZmnyXUT16E