Predstava „Pučina”

JDP sa dve predstave na festivalu „Ohridsko leto”

Jugoslovensko dramsko pozorište će učestvovati na Festivalu „Ohridsko leto” u Severnoj Makedoniji sa dve predstave. U četvrtak, 19. avgusta, na festivalu će biti izvedena predstava „Moj muž” Rumene Bužarovske, u režiji Jovane Tomić, dok će dan kasnije, u petak, 20. avgusta, publika u Ohridu imati priliku da gleda predstavu „Pučina” Branislava Nušića, u režiji Egona Savina.

Predstava „Moj muž”, koja je premijerno izvedena 18. aprila na sceni Studio JDP, u julu je gostovala u Raški i na Belefu. Već u septembru predstava putuje u Topolu na Festival duodrame, a krajem oktobra će gostovati u Banjaluci (BiH). U predstavi igraju Jovana Belović i Sanja Marković.

U predstavi „Pučina”, koja je premijerno izvedena 10. aprila ove godine na Sceni „Ljuba Tadić”, igraju: Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović, Vesna Stanković, Nebojša Milovanović, Bojan Dimitrijević, Jelena Stupljanin, Jovana Belović, Janko Cekić, Marko Baćović, Maja Kolundžija Zoroe i Bogdana Obradović. Melodrama o ambicioznoj mladoj ženi koja se udala iz ljubavi za čoveka sa premalo profesionalnih i životnih ambicija, učestvovala je na Pozorišnom festivalu „Nušićevi dani” u Smederevu u junu, a u oktobru će učestvovati na Pozorišnom festivalu „Joakim Vujić” u Vranju.

Foto: Nebojša Babić