akvarijum i tropikarijum

Morski svet Jadrana, ptice iz Afrike i bonsai drveće na jednom mestu

Javni akvarijum i tropikarijum Beograd (Milenka Vesnića 3) pruža posetiocima mogućnost da na jednom mestu vide ribe, životinjice i biljke iz svih krajeva sveta: zlatne ribice, skalare, morski svet Jadrana, sistem akvarijuma sa ribama iz Save i Dunava, zatim akvarijume sa ribama iz Afrike i centralne i južne Amerike, ali i akvaterarijum sa velikim kornjačama i različitim vrstama gmizavaca, zmije iz roda smukova, jemenske kameleone, tarantule, iguane i škorpione.

U dvorišnom prostoru smešten je „bonsai korner“ sa oko 50 vrsta bonsai drveća različitih veličina i starosti. Sastavni deo ambijenta su zidovi sa biljkama, a ljubitelji ptica mogu da uživaju u društvu ptica iz Afrike, papagaja i egzota.

U sastavu Javnog akvarijuma i tropikarijuma Beograd postoji i bioskopska sala u kojoj se prikazuju filmovi na temu akvaristike, ronjenja, prirode, ekologije i drugih oblasti.

Javni akvarijum i tropikarijum Beograd otvoren je za posete svakog radnog dana od 12 do 20 časova, kao i od 9 do 16 časova vikendom.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]