Izložba Aleksandre Popović WOMEN

O3one Aleksandra Popovic WOMEN

Izložba autorskih umetničkih fotografija Aleksandre Popović WOMEN

U četvrtak 26. novembra u 19 časova O3one Art Space otvara vrata autorske izložbe fotografija Aleksandre Popović WOMEN.

Godinama unazad širi se priča kako su žene postale samostalnije i emancipovanije, kako sve mogu same, kako im muškarci nisu potrebni. Rušenje viševekovne društvene matrice po kojoj muškarci stvaraju a žene troše, dovelo je do stvaranja novih odnosa u kojima je nežniji pol afirmisao sve svoje kvalitete: znanje, kreativnost, metodičnost, savesnost i snagu uz pomoć kojih osvaja i poslednja utočišta mačizma. Uloge su se promenile, i muškarci više nisu toliko dominantni kako što je to bilo pre samo deceniju-dve. Ovakva postavka stvari, kao i iskustva prijateljica, naveli su autorku na umetničko istraživanje čije rezultate možete videti u okviru izložbe WOMEN.

„Iako nemam nameru da se pravdam, moram istaći da ovo nije feministički projekat. Naprotiv, fotografije su nastajale iz želje da skrenem pažnju na činjenicu da muškarci često idu linijom manjeg otpora, a da su žene, posebno sa izostajanjem podrške, primorane da se oslanjaju isključivo na sopstvene snage“, ističe Popović.

Na fotografijama su žene psiholozi, pevačice, glumice, advokatice, fotografkinje, samohrane majke… Žene koje su MORALE da budu jake kako bi opstale.

Izložba je otvorena do 3. decembra.

O umetnici…

Aleksandra Popović je rođena 1981. u Kruševcu. Diplomirala 2004. na Akademiji umetnosti BK, u klasi profesora Milana Aleksića, da bi 2009. završila Menadžment kulture i umetnosti na Fakultetu organizacionih nauka.

Prvu samostalnu izložbu imala je 2000. nakon koje sledi još desetak samostalnih i pedesetak grupnih izložbi.

Dobitnik je druge nagrade na Oktobarskoj izložbi 2004. godine.

Osnivač je i predavač fotografije u Fabrici fotografa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *