AlestormHeavy metal bend Alestorm početkom avgusta u Bašti KST-a

Nakon pet godina škotski heavy metal bend Alestorm se vraća u Beograd, tačnije u KST Baštu, da ovog leta učini stvari još vrelijim. Datum koji treba zabeležiti je 8. avgust (utorak). Ograničeni broj early bird ulaznica po ceni od 2900 dinara dostupan je preko GigsTix-a

Pre 19 godina, u malom škotskom gradu Perthu, grupa momaka odlučila je započeti epski metal bend sa pesmama o piratima. Dali su sebi ime Battleheart i nisu baš imali pojma šta rade, ali uspeli su da objave nekoliko demo snimaka i steknu lokalnu bazu fanova. Godine 2007. rad benda privukao je pažnju svetski poznate austrijske diskografske kuće Napalm Records, i nakon promene imena u Alestorm, bend je potpisao ugovor za pet albuma. Debi album „Captain Morgan’s Revenge”, objavljen 2008. godine, odmah ih je lansirao visoko na metalskom nebu. To im je omogućilo velike turneje sa bendovima poput Turisas, Sabaton, Dragonforce, Eluveitie i drugih. Bend se brzo našao na pozivnicama za najprestižnije festivale u Evropi poput Wacken Open Air, Bloodstock Open Air, Graspop Metal Meeting i Sweden Rock Festival.

Alestorm je do sada izdao sedam albuma, a najnoviji od njih „Seventh Rum of a Seventh Rum”, sa jasnom asocijacijom na album Iron Maidena „Seventh Son of a Seventh Son”, će biti promovisan ovom prilikom, pored brojnih drugih hitova uz koje svi moraju skakati, plesati, piti i znojiti se.

Članovi benda su Christopher Bowes (vokal), Mate Bodor (gitara), Gareth Murdock (bas), Elliot Vernon (klavijature) i Peter Alcorn (bubanj).