GVARNERIUS koncert: MINA ZAKIĆ, violončelo

Mina Zakić

GVARNERIUS koncert: MINA ZAKIĆ, violončelo

Koncert jedne od najboljih mladih čelistkinja Srbije!

MINA ZAKIĆ, violončelo

Program: B. A. Cimerman, P. Vasks, V. Lobanov, A. Šnitke

Nedelja, 30. septembar 2018. godine u 20 časova

GUARNERIUS

Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije
Ustanova kulture od nacionalnog značaja
Džordža Vašingtona 12, Beograd
tel: 011 33 45 237, tel/fax: 011 33 46 807, mob: 063 8407 877

Ulaz je slobodan.

Mina Zakić je rođena 1991. godine u Beogradu. Violončelo je počela da svira sa 7 godina, u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu, u klasi profesorke Nade Jovanović. Zahvaljujući solističkim nastupima (najpre, u okviru BEMUS-a, 2002), otvorila je Prvi međunarodni festival čelista u Beogradu (2003). Nakon osnovnog muzičkog obrazovanja pohađala je časove na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Imrea Kalmana.

Sa 14 godina upisala je Učilište pri Moskovskom konzervatorijumu „Čajkovski“ (nivo četvorogodišnjeg srednjeg muzičkog obrazovanja), a potom i Konzervatorijum, u klasi profesora Alekseja Nikolajevića Seleznjova.

Po završetku studija na konzervatorijumu „Čajkovski“, upisala je master – solo – studije na Visokoj muzičkoj školi u Detmoldu (Nemačka), u klasi profesorke Ksenije Janković, što je i završila 2018. godine.

Dobitnica je najviših priznanja na republičkim i saveznim takmičenjima, kao i na međunarodnim takmičenjima – u Austriji, Nemačkoj, Slovačkoj, Parizu, Moskvi (priznanje laureata, 2007).

Nastupala je kao solista u prestižnim koncertnim salama u Beogradu (Zadužbina I. M. Kolarca, galerija SANU, Progres, Etnografski muzej, Skupština grada, sala Gvarnerijus), u Novom Sadu (Matica srpska, Srpsko narodno pozorište, Sinagoga), na vodećim koncertnim podijumima u Moskvi (Velika i Mala sala „Čajkovskog“, Rahmanjinovska sala), u Sankt Peterburgu, kao i na muzičkim festivalima širom Rusije, Nemačke, Španije i Italije. Sarađivala je sa brojnim orkestrima u Srbiji, Evropskim simfonijskim orkestrom mladih, Ruskom filharmonijom, „Muzikom Viva“ i raznim kamernim ansamblima iz Rusije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *